Skip to main content

Hunt Oil Company of Romania (HOCOR), subsidiara locală a uneia dintre cele mai mari companii private din Statele Unite, a devenit membru al Federației Patronale Petrol și Gaze (FPPG). Federația reunește în prezent principalii producători de gaze naturale, care acoperă peste 98% din producția internă, atestându-și astfel reprezentativitatea pentru sectorul energetic.

”Vocea unită a Federației Patronale Petrol și Gaze se face tot mai auzită prin sporirea numărului membrilor noștri. Această voce este esențială pentru industria noastră și avem nevoie de aceasta  mai cu seamă acum, când ne confruntăm cu provocări precum tranziția energetică, rolul gazului în mixul de combustibili din România și noile reglementări destinate pieței libere. Împreună cu încă una dintre cele mai respectate companii de pe piață românească de petrol și gaze și promovând același climat al cooperării, federația va susține cu fermitate măsurile propuse pentru redresarea economică, strâns legate de încurajarea producției interne de resurse naturale”, a declarat, într-un comunicat, Franck Neel, președintele FPPG.

În contextul efectelor crizelor suprapuse la nivel internațional, prin care trec numeroase economii naționale, FPPG atrage din nou atenția că România încă mai are o oportunitate pe care puține țări din Europa o au – resursele naturale.

Dezvoltarea sectorului poate fi atinsă numai printr-o legiferare care să stimuleze investițiile în explorarea și producția resurselor, prin diversificarea pieței de gaze naturale, creșterea competitivității și eficienței sectorului energetic, având totodată grijă să ofere cele mai bune condiții pentru consumatorii finali.

”Din această toamnă, împreună cu HOCOR, vom dezvolta seria de activități specifice federației, într-un context tot mai încărcat de provocări. În calitate de reprezentant principal al industriei, FPPG reiterează caracterul inerent al dialogului transparent între mediul de afaceri, autoritățile publice și societatea civilă. Suntem convinși că promovarea unui parteneriat constructiv între reprezentanții industriei și cei ai mediului public va spori capacitatea de redresare economică a României”, conchide Cătălin Niță, Director Executiv FPPG.

Hunt Oil Company este una dintre cele mai mari companii private din Statele Unite, care operează atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Cu peste 80 de ani de conducere în industria de explorare și producție, Hunt Oil Company și-a găsit succesul inițial în câmpurile petroliere din estul Texasului. Astăzi, compania se angajează activ în activități de explorare și producție în numeroase zone ale Statelor Unite și din întreaga lume.

ARTICOLE SIMILARE:

Analiză GDR // Prosperitatea economică extrasă din producția națională de gaze naturale

Ce face statul cu zăcămintele petroliere în declin. O comparație România – Norvegia

Apelul AFEER către autorități: Consultați specialiștii în deciziile ce privesc piața de energie din România!