Skip to main content

Joint venture-ul OSRAM Continental GmbH, înființat de cele două companii de tehnologie Continental și Osram pentru a stimula dezvoltarea soluțiilor inteligente de iluminare în sectorul auto, și-a început activitatea la începutul acestei luni. În România, compania își va desfășura activitatea în Iași, de unde va colabora cu echipe din diferite locații internaționale.

OSRAM Continental, al cărei sediu central este la München (Germania), va angaja inițial circa 1.500 de persoane în 16 locații din întreaga lume. Compania se bazează pe o dezvoltare puternică a pieței pentru modulele și soluțiile de iluminat cu LED-uri, precum și pentru sistemele de iluminat cu laser și electronice asociate. Primele produse care vor fi dezvoltate de companie vor fi pregătite pentru producția în serie până în 2021.

Noua companie va utiliza digitalizarea în soluțiile sale de iluminare pentru vehicule, pentru a dezvolta funcții inteligente de iluminare pentru mașini, doar dintr-o singură sursă. Prin abordarea sa optimizată de combinare a iluminatului și a electronicii inteligente, OSRAM Continental încearcă să asigure pătrunderea pe piață a tehnologiei LED în toate segmentele de vehicule.

Ca atare, compania nu folosește doar soluții bazate pe software pentru a crea un sistem configurabil de distribuție a luminii – de exemplu, pentru farurile cu lumină anti-orbire și pentru farurile cu fază lungă – ci dezvoltă și funcții inteligente de iluminare. Folosind datele de la sistemul de navigație și senzori, vehiculele echipate cu aceste soluții în viitor vor putea, de exemplu, să proiecteze mesaje de avertizare pentru ceilalți utilizatori ai drumului în timp ce conduc.

Continental face angajări la Iași. Trei megatrenduri în industria automotive

Compania tehnologică Continental a anunțat la sfârșitul lunii mai că vrea să contine dezvoltarea echipei din Iași, unde deține un centru de cercetare și dezvoltare. Astfel, până la finalul anului sunt disponibile 250 de poziții pentru ingineri și specialiști IT care au posibilitatea de a lucra la cele trei megatrenduri ale industriei automotive: conectivitate, electrificare și conducere autonomă.

În Iași își desfășoară activitatea peste 1.800 angajați. „Și în 2018 avem în plan dezvoltarea activității și crearea de noi locuri de muncă. În prezent căutăm ingineri cu experiență, specialiști software și hardware, ingineri mecanici și tineri absolvenți ai universităților tehnice pentru cele 250 oportunități de carieră deschise în cadrul organizației noastre”, a declarat Anda Merlușcă, manager resurse umane în cadrul centrului de inginerie al Continental în Iași.

Pentru următorii ani, este planificată o creștere atât în materie de noi proiecte cât și a numărului de angajați.

„Colegii din Iași reușesc să combine cunoștințele tehnice cu creativitatea și să dezvolte proiecte complete și complexe. Suntem în plin proces de transformare digitală, aici lucrăm cu cele mai noi tehnologii, internet of things, cloud, big data, inteligență artificială, precum și cu tehnologii clasice, embedded. Proiecte precum cruising chauffeur, trained parking, door control unit, faruri inteligente cu tehnologie LED, Automated Driving Control Unit, sisteme multimedia cu funcționalități de top, antene inteligente pentru conectarea la internet ce permit actualizarea automată over-the-air a software-ului din mașină, sisteme de control a motorului termic sau sisteme de stabilizare a rețelei de 12V ne-au poziționat ca un angajator atractiv în industria automotive”, a explicat Marian Petrescu, directorul centrului de cercetare și dezvoltare din Iași.

Sursa foto: Continental