Skip to main content

România este pentru prima dată foarte aproape de realizarea obiectivelor nucleare cu rol strategic pentru siguranța și independența energetică a țării: Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, anunță Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

„Cât timp voi fi ministru mă voi ocupa ca acest lucru să se întâmple. Avem bani pentru energie, inclusiv pentru Cernavodă există bani, o să vedeţi în curând că ceea ce am promis, se va întâmpla: vom continua construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. România are nevoie de reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă”, a declarat ministrul de resort, Virgil Popescu.

„Este strigător la cer ce s-a întâmplat, am ajuns să importăm energie”

Nuclearelectrica, reactoare Cernavodă

Nuclearelectrica, reactoare Cernavodă

Acesta a declarat, miercuri seara, într-o emisiune televizată, că în ultimii 10 ani nu s-a construit nicio capacitate nouă de producere a energiei electrice în România şi este strigător la cer ce s-a întâmplat, pentru că am ajuns să importăm energie.

„Energia este o altă zonă strategică a României şi nu cred că se pune problema să nu putem construi noi capacităţi de producţie, să trecem de pe cărbune pe gaze, noi capacităţi regenerabile de producere a energiei electrice. În ultimii 10 ani nu s-a construit absolut nimic, nicio capacitate nouă de producere a energiei electrice în România. Este strigător la cer ce s-a întâmplat şi am ajuns să importăm energie. Acest lucru trebuie să înceteze şi trebuie să ne apucăm de treabă. Sunt studii de fezabilitate în derulare şi o să vedeţi că încep efectiv de anul viitor construcţiile de noi capacităţi de energie electrică”, a spus Virgil Popescu, citat de Agerpres.

El a subliniat că va împinge toate companiile de la spate, fie că sunt de stat sau private, să realizeze aceste investiţii, deoarece există bani pentru energie, inclusiv pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă.

Despre acest obiectiv, ministrul a menționat că „sunt lucruri în derulare despre care nu putem vorbi în momentul de faţă, dar când o să putem vorbi, o să vorbim şi o să spunem exact cum au fost lucrurile şi ce vrem să facem, cum am reuşit să ajungem la nivelul acela şi când le vom finaliza, evident”, adăugând că toate acestea se vor întâmpla până la sfârşitul anului.

ARTICOLE SIMILARE:

EXCLUSIV: Povestea nucleariștilor de la Cernavodă care aprind, din izolare, lumina în România

Guvernul renunță oficial la parteneriatul cu chinezii pentru contruirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

România preconizează că un singur nou reactor va fi construit la Cernavodă până în 2030

O firmă din Turcia, aleasă constructor al centralei de la Petromidia, investiție de 148 milioane dolari

ROMATOM: Cel mai lung echipament de proces, realizat în România pe platforma IMGB, pentru o rafinărie din Egipt

Balada sectorului energetic românesc. Powered by Miorița & Meșterul Manole / OPINIE