Skip to main content

Volkswagen AG a anunţat că efectuează un studiu de fezabilitate în China privind maşinile zburătoare, alăturându-se astfel companiilor care analizează potenţiala tehnologie, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Pe lângă conducerea autonomă, conceptul de mobilitate verticală ar putea fi următorul pas pentru a duce abordarea noastră privind mobilitatea în viitor, în special pe piaţa chineză extrem de tehnică. Prin urmare, investigăm potenţialele concepte şi parteneri într-un studiu de fezabilitate, pentru a identifica posibilitatea industrializării acestei abordări”, se arată într-un comunicat al grupului german.

Într-un interviu realizat prin intermediul reţelei Linkedin cu directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, şeful sibsidiarei VW din China, Stephan Woellenstein, a afirmat că firma vrea să dezvolte o dronă care ar putea obţine licenţă, pentru a lua parte la această piaţă a viitorului.

  • China este cea mai mare piaţă a Volkswagen, dar şi cea mai mare piaţă auto globală. Producători auto globali şi start-up-uri se întrec în dezvoltarea de „taxiuri zburătoare” comerciale, o piaţă a cărei valoare ar putea ajunge până în anul 2040 la 1.500 miliarde de dolari, conform Morgan Stanley, mai arată Agerpres.

De la prototipuri, la modele comerciale / VIDEO

Printre cei care dezvoltă astfel de planuri sunt Volkswagen şi Airbus, firma americană Joby, grupul german Lilium, şi Volocopter, sprijinit financiar de Daimler şi Intel.

Iată în video de mai jos un model de mașină zburătoare al companiei slovace KleinVision, prezentat în toamna anului trecut. Potrivit datelor acestora, ultima generație de autovehicul zburător dezvoltat de companie transformă autovehiculul într-unul aerian în mai puțin de 3 minute, atingând viteze de până la 200 km/oră. Autovehiculul zburător este potrivit pentru plimbări de agrement, dar și pentru servicii de taximetrie. (Găsiți mai multe detalii AICI.)

(Sursa foto main: Erik Mclean on Unsplash)

ARTICOLE SIMILARE:

Premieră în industria aviatică: primul zbor din lume cu kerosen sintetic

Endesa vrea să investească 2,9 miliarde euro în 23 de proiecte de hidrogen verde în Spania

Planurile Brașovului, unul dintre cele mai poluate orașe europene, pentru mobilitate durabilă

Strategia primarilor din C40 pentru o recuperare verde și echitabilă: orașe „de 15 minute”