Skip to main content

Dragi cititori, ne bucurăm să vă anunțăm că publicația NewsEnergy.ro a fost numită Ambasador al Pactului Climatic european. Vom rămâne consecvenți principiilor pe care le-am avut și până acum. Astfel, o dimensiune importantă a comunicării noastre va fi, în continuare, cea privind legislația UE în domeniu, sustenabilitatea și schimbările climatice.

Ce este Pactul climatic european?

În Comunicarea Comisiei Europene din 9 decembrie 2020, Pactul climatic european este definit ca „o inițiativă a CE de colaborare cu diferite părți interesate și cu societatea civilă, urmărind să determine angajamentul acestora față de acțiunile climatice și un comportament mai durabil.

Acesta va oferi oamenilor și organizațiilor modalități de a învăța despre schimbările climatice, de a dezvolta și de a pune în aplicare soluții, precum și de a crea legături între ei pentru a multiplica impactul acestor soluții.

  • Pactul va crea un spațiu dinamic pentru a face schimb de informații, a dezbate și a acționa cu privire la criza climatică. Acesta va oferi sprijin pentru dezvoltarea și consolidarea unei mișcări europene în domeniul climei. Pactul climatic european se va axa pe sensibilizarea publicului și pe sprijinirea acțiunilor.

La lansarea sa, pactul va invita oamenii și organizațiile să învețe și să se implice în acțiuni specifice, devenind ambasadori ai Pactului climatic”.

  • Ambasadorii Pactului climatic european informează, inspiră și sprijină acțiunile climatice în comunitățile și rețelele lor.

Mai multe detalii găsiți AICI.

ARTICOLE SIMILARE:

Liderii UE discută astăzi despre cine va plăti pentru tranziția verde

Acord provizoriu privind Legea europeană a climei

Finanțarea durabilă și taxonomia UE: Comisia Europeană a adoptat astăzi măsuri suplimentare

GALERIE FOTO // Protejează ceea ce iubești! 16 pași pentru a-ți reduce amprenta de carbon