Skip to main content

Stilul de viață individual contribuie în prezent la peste 65% din poluarea globală cu emisii de carbon. Dacă 1 miliard de oameni ar face schimbări în felul în care călătoresc, folosesc energia sau consumă alimente, aceasta ar putea diminua poluarea cu carbon cu aproape 1/5 din reducerea totală necesară, se arată pe platforma Count Us In. Campania este susținută de Comisia Europeană și concepută pentru a crea cea mai mare comunitate de cetățeni la nivel global, care să ia măsuri concrete pentru diminuarea schimbărilor climatice și să-i încurajeze și pe alții să facă la fel.„Ca o comunitate, vom folosi numerele noastre pentru a forța liderii să acționeze. Este modul nostru de a spune guvernelor și companiilor: noi ne facem bucățica noastră. Acum faceți-o pe a voastră”, se mai arată pe platforma Count Us In.

Tot acolo sunt arătați și cei 16 pași care reprezintă modul cel mai eficient de a reduce poluarea cu carbon și pentru a-i convinge și pe alții să facă la fel:

De ce e nevoie de aceste măsuri? „Unii dintre noi deja au avut viețile răsturnate de schimbările climatice. Mulți dintre noi, nu încă. Pe măsură ce lumea devine mai fierbinte, inundațiile, incendiile, seceta, poluarea și pierderea culturilor agricole vor deveni din ce în ce mai severe și ne vor perturba viața pe care o știm, în toată lumea. Multe lucruri pe care le luăm de-a gata ne vor fi luate – definitiv. Nu e prea târziu. Avem o alegere și ceea ce facem contează. Acționăm acum pentru a ne proteja mijloacele de trai și comunitățile, precum și pentru a lăsa copiilor noștri o lume pe care o merită”, mai explică inițiatorii acestui proiect.

Puteți afla mai multe vizitând site-ul www.count-us-in.org și chiar să faceți primii pași pentru a vă reduce amprenta de carbon!

ARTICOLE SIMILARE:

InfoClima: Justiția climatică – ce înseamnă, ce implică și de ce e relevantă pentru România?

Încălzirea planetei continuă: 2020 închide cel mai cald deceniu măsurat vreodată – ONU

Terra Carta: Prințul Charles îndeamnă companiile să pună planeta pe primul loc

Agenția Europeană de Mediu: Calitatea scăzută a mediului contribuie la 13% din numărul deceselor

Strategia primarilor din C40 pentru o recuperare verde și echitabilă: orașe „de 15 minute”