Skip to main content

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată din Sud-Estul Europei, a încheiat cu succes un proiect de dezvoltare a competențelor digitale ale angajaților. Programul „Digital Training Skills” a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, având o valoare totală de peste 2 milioane lei, a anunțat recent compania.

„Noile tehnologii și digitalizarea sunt foarte importante pentru capacitatea companiei de a produce energie mai curată și pentru a contribui la o tranziție energetică de succes în România. În același timp, compania are în vedere permanent dezvoltarea angajaților noștri pentru a susține schimbarea spre o economie digitală și sustenabilă”, a transmis OMV Petrom, într-un comunicat de presă.

La program au luat parte aproximativ 350 de angajați ai companiei, care au participat, în perioada septembrie 2021- martie 2023, la cursuri pentru dezvoltarea competențelor digitale de bază și avansate. Cursurile au vizat pregătirea în domenii precum monitorizarea și informația sistemelor energetice, securitatea cibernetică a infrastructurii critice și știința datelor.

Așa cum NewsEnergy arăta într-un articol anterior, tranziţia către o economie verde și digitală necesită o schimbare a tipurilor de locuri de muncă şi o transformare a modului în care oamenii lucrează. Şase din zece tineri cu vârste între 15 şi 24 de ani (830 de milioane de persoane), la nivel global, nu vor avea competenţele necesare pentru piaţa muncii în 2030, inclusiv cele pentru tranziţia la economia verde, potrivit unui raport realizat de PwC, Unicef şi Generation Unlimited. Mai multe detalii găsiți AICI.