Skip to main content

OMV Petrom își consolidează parteneriatul cu Renovatio prin achiziția unui pachet de 50% din trei proiecte fotovoltaice care cumulează 130 MW. Prin această nouă tranzacție, portofoliul comun total deținut de cei doi parteneri depășește 1,1 GW, a transmis compania, într-un comunicat de presă.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Proiectele pentru reducerea amprentei de carbon, a noastră si a clienților noștri, sunt o componentă centrală a strategiei noastre. Circa o treime din investițiile de 11 miliarde de euro până în 2030 vor fi alocate proiectelor cu conținut redus și zero de carbon.”

Aceasta tranzacție vine in completarea celei anunțate la începutul acestui an pentru achiziția unui pachet de 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești, care deține proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW.

Finalizarea tranzacțiilor este prognozată să aibă loc în a doua parte a anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiții. Părțile au decis să nu facă publică valoarea achiziției. Aceste noi proiecte au deja asigurat accesul la rețeaua națională de transport a energiei electrice.

Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Gaze și Electricitate: “Ne bucurăm să avem alături Renovatio, care are o expertiză extinsă în proiecte de energie regenerabilă. Parteneriatele sunt foarte importante pentru accelerarea tranziției energetice: combinând punctele noastre forte, creăm un impact mai mare per total și contribuim la schimbarea către un mediu mai curat.”

Aurel Arion CEO Renovatio: „Suntem încântați să extindem parteneriatul nostru cu OMV Petrom, țintind împreună către tranziția energetică și către o economie sustenabilă bazată pe inovație și tehnologii prietenoase cu mediul. Energia verde pe care o vom produce în cadrul proiectelor din portofoliul nostru comun este un pas esențial în direcția unui viitor aliniat cu obiectivele de mediu globale.”

Proiectele vor fi dezvoltate, construite și operate în parteneriat cu Renovatio. Astfel, cei doi parteneri vor deține o capacitate comună totală instalată de peste 1,1 GW până in 2030.

(Sursa foto: Pixabay)

CITEȘTE ȘI:

Prima centrală fotovoltaică flotantă de scară mare din România, pe Lacul Grebla // VIDEO