Skip to main content

Pollutec, cel mai important târg de soluții de mediu pentru industrie, orașe și regiuni, continuă să se concentreze pe arena internațională, urmându-și misiunea de a aduce împreună dezvoltatorii de proiecte dincolo de granițe. De marți 10 până vineri 13 octombrie 2023, la Eurexpo Lyon, participanții vor avea ocazia de a face schimb de idei cu potențiali parteneri internaționali pentru a împărtăși soluții și bune practici, în cadrul unei ediții care pune Italia în centrul atenției, au anunțat organizatorii, într-un comunicat de presă. NewsEnergy este partener media al acestui eveniment. 

Italia, țară de onoare la o ediție mai internațională ca niciodată

Convins că tranziția ecologică este o problemă globală, Pollutec are misiunea de a încuraja schimburile și de a consolida legăturile dintre regiuni la toate nivelurile. Cu un procent de 28% de expozanți internaționali, salonul este un punct de referință dincolo de granițele Franței, primind în fiecare an delegații internaționale în căutare de soluții, împărtășind proiectele și propunerile lor pentru a răspunde provocărilor de mediu (gestionarea resurselor, agricultură, reindustrializare, adaptare etc.). Anul acesta sunt așteptate la Pollutec aproximativ douăzeci de delegații, printre care delegații din Quebec, Finlanda, China, Italia și multe alte țări europene.

Din 2002, Pollutec prezintă țările care fac progrese importante pe frontul tranziției și care implementează inovații ecologice promițătoare sau de anvergură. Italia, o țară angajată în găsirea de soluții la problemele de mediu, va avea ocazia de a-și prezenta ecosistemul și expertiza în domeniul energiei și al sustenabilității, prin prezența marilor orașe italiene, a start-up-urilor și a vorbitorilor. În plus, Emanuela D’Alessandro, ambasadorul Italiei în Franța, va participa la inaugurarea Pollutec pe 10 octombrie, pe Tribuna, scena principală a salonului.

Green Days, un catalizator pentru întâlniri între participanții internaționali

Un eveniment cheie pentru întâlniri de afaceri între companii, centre de cercetare și clustere care doresc să creeze legături comerciale sau tehnologice, Green Days vor avea loc între 10 și 12 octombrie în Sala 4 – L001. Co-organizate de Camera de Comerț și Industrie Auvergne Rhône-Alpes, Comisia Europeană și RX (organizatorul Pollutec), Green Days sunt un accelerator de afaceri, împărțit în întâlniri BtoB de 20 de minute, pentru care este necesară o înscriere prealabilă: formularul este disponibil online, iar înscrierile sunt deschise până la 30 septembrie. Ziua de vineri, 13 octombrie, va fi dedicată întâlnirilor între clustere la standul Green Days.

Înregistrare pentru întâlnirile de afaceri Green Days (până la 30 septembrie):

https://green-days-pollutec-2023.b2match.io/

Participanții vor avea, de asemenea, ocazia de a se întâlni cu experți de pe piață: Entreprise Europe Network, Business France, Team Export, BpiFrance etc.

Forumul internațional, un forum pentru conferințe și dialog între delegații

O nouă zonă la Pollutec, Forumul Internațional (Sala 4 – E05) este concepută pentru a oferi vizibilitate delegațiilor internaționale care vizitează expoziția, pentru a împărtăți soluțiile lor și pentru a deschide noi perspective și piețe.

Marți 10, miercuri 11 și joi 12 octombrie, Forumul internațional va găzdui conferințe pe tema finanțării europene, cu traducere simultană în franceză și engleză.

Selecție de conferințe din cadrul Forumului Internațional

  • Marți, 10 octombrie – Conferința „Finanțarea inovării: cum îi sprijină Europa pe (următorii) campioni”.
  • Miercuri, 11 octombrie – Conferința privind finanțarea europeană Orizont Europa: Introducere în clustere Bio Mediu și Energie
  • Joi, 12 octombrie – Conferință: Să demistificăm împreună finanțarea europeană!

Nu uitați să vă comandați ecusonul pentru expoziție pe platforma de preînregistrare, făcând Click aici: https://bit.ly/45OB4RE

Despre Pollutec

Pollutec este cel mai important târg de soluții de mediu pentru industrie, orașe și regiuni. Timp de patru zile, acesta reunește profesioniști din toate sectoarele pentru a-și prezenta soluțiile inovatoare pentru industrie, autorități locale și alți actori economici, în vederea soluționării marilor provocări globale reprezentate de eroziunea biodiversității, poluare și schimbări climatice.

Pentru programul complet și toate noutățile de la salon, vizitați site-ul Pollutec: https://www.pollutec.com/fr-fr.html și @pollutec. Rezervări: https://bit.ly/45OB4RE

Despre RX

RX servește la dezvoltarea întreprinderilor, a comunităților și a persoanelor fizice. Combinăm puterea evenimentelor față în față cu date și produse digitale pentru a ne ajuta clienții să înțeleagă piețele, să cerceteze produse și să efectueze tranzacții cu peste 400 de evenimente în 22 de țări și 43 de sectoare.

RX France organizează evenimente față în față, digitale și hibride de top în aproximativ 15 piețe diferite. Printre expozițiile naționale și internaționale emblematice ale RX France se numără MIPIM, MAPIC, Batimat, Pollutec, EquipHotel, SITL, IFTM Top Resa, MIPCOM, MIPTV, Paris Photo, Maison&Objet* și multe altele. Evenimentele au loc în Franța, China, Italia, Mexic și Statele Unite.

RX se angajează să aibă un impact pozitiv asupra societății și să creeze un mediu de lucru incluziv pentru toți angajații săi. RX face parte din RELX, un lider mondial în domeniul informațiilor și al instrumentelor de analiză și de luare a deciziilor bazate pe date pentru clienții din mediul de afaceri. www.rxglobal.com

* organizat de SAFI, o filială a RX France și Ateliers d’Art de France

(Sursa foto MAIN: Pixabay.com)

ARTICOLE SIMILARE:

Pollutec 2023 (10-13 octombrie) anunță primii vorbitori

POLLUTEC 2023: Cea mai importantă expoziție de soluții inovatoare pentru mediu, orașe și teritorii