Skip to main content

PPC Renewables își extinde portofoliul de surse regenerabile de energie cu o nouă centrală eoliană, cu o capacitate instalată de 140 MW, la locația „Deleni” din județul Vaslui. Noua centrală eoliană este proiectată cu 23 de turbine GE Vernova de 6.1 MW și va fi conectată la rețea până la sfârșitul anului 2025, a transmis compania.

Având în vedere potențialul eolian ridicat al regiunii, generarea anuală estimată a centralei este de aproximativ 370 GWh pe an. Odată operațională, emisiile de CO2 vor fi reduse anual cu 215.000 de tone. La finalizare, proiectul este de așteptat să furnizeze suficientă energie pentru a alimenta echivalentul a aproximativ 62.000 de gospodării.

PPC Renewables operează în România un portofoliu existent de peste 700 MW. La finalizare, capacitatea totală instalată de surse regenerabile de energie a Grupului PPC în țară va ajunge la aproximativ 850 MW.

Grupul PPC va crește capacitatea totală instalată în țară la peste 2 GW până la sfârșitul anului 2026, cu un plan de investiții ambițios, mai arată compania.

Grupul PPC are în prezent o capacitate totală instalată de surse regenerabile de energie de 4.7 GW atât în Grecia, cât și în România, fiind cel mai important furnizor de energie electrică din sud-estul Europei, cu un portofoliu de 20 GW.

PPC Renewables este o subsidiară deținută integral de Grupul PPC.

România este o țară strategică în Grupul PPC și în regiune, permițând grupului să creeze un coridor energetic care să acopere Europa de Sud-Est, cu un potențial imens de creare de valoare și generare de sinergii, cu beneficii pentru toate țările, a transmis anterior compania.

CITEȘTE ȘI:

Planul Strategic al PPC pentru România 2024-2026: accelerare a investițiilor la niveluri record