Skip to main content

ABB lansează un nou parteneriat cu Millennium Technology Prize, un premiu global acordat pentru tehnologie, pentru a evidenția rolul crucial al științei, inovației și tehnologiei pentru bunăstarea și sustenabilitatea societăților și a mediului.

Încă din 2004, premiul Millenium Technology Prize a fost acordat pentru descoperiri tehnologice inovatoare de care beneficiază milioane de oameni din întreaga lume. Premiul se ridică la 1 milion euro – fiind unul dintre cele mai mari premii de acest gen din întreaga lume – și este acordat la fiecare doi ani de către Academia de Tehnologie din Finlanda, o fundație independentă.

  • Premiul 2020 va fi acordat pe data de 18 mai 2021 și poate fi urmărit online la https://millenniuminnovationforum.fi/en. Printre câștigătorii anteriori se numără Sir Timothy John Berners-Lee, informatician englez cunoscut cel mai bine ca inventator al World Wide Web, Shuji Nakamura din Japonia pentru LED-uri albastre și albe și Michael Grätzel din Elveția pentru celulele solare sensibilizate la coloranți.

ABB investește în mod semnificativ în cercetare și dezvoltare, iar în 2020 compania a crescut nivelul de alocare a fondurilor pentru domeniile Cercetarii si Dezvoltării si Digital pana la nivelul de 4,8% din veniturile Grupului, ceea ce corespunde cu aproximativ 1,3 miliarde de dolari. Compania are aproximativ 7.000 de ingineri de cercetare și dezvoltare la nivel global, dintre care peste 60% se concentrează pe dezvoltarea de software și digitalizare.

În plus, compania continuă să încheie parteneriate cu peste 100 de universități de top din întreaga lume. Printre acestea ABB lucrează cu Carnegie Mellon și Universitatea Stanford din Statele Unite, Universitatea British Columbia din Canada, Imperial College din Marea Britanie, Institutul Indian de Tehnologie, Universitatea Tsing Hua din China, Institutul Regal de Tehnologie din Suedia și ETH Zurich în Elveția.

ARTICOLE SIMILARE:

Raport AIE. Mineralele ar putea face electrificarea globală mai scumpă

Un proiect de cercetare în domeniul tehnologiei CCUS, în care e implicată și România, demarează în luna mai

RESInvest, program pentru dezvoltarea lanțului de producție în sectorul energiei regenerabile în România