Skip to main content

Renergia, startup ce activează în domeniul energiei și sustenabilității, a fost distins cu prestigiosul premiu „Best Newcomer 2023” la Central European Startup Awards. Acest eveniment, considerat cea mai importantă competiție dedicată startup-urilor de tehnologie din regiune, a reunit peste 5.000 de participanți, dintre care doar 100 au ajuns în finală, au transmis reprezentanții companiei, într-un comunicat de presă. 

Premiul „Best Newcomer 2023” reprezintă o recunoaștere internațională a potențialului excepțional al Renergiei de a avea un impact pozitiv major pe termen lung, atât în societate, cât și în economia globală.

Central European Startup Awards, acoperind 18 țări, a devenit cel mai mare festival de startup-uri din regiune, având ca scop inspirarea, stimularea și recunoașterea antreprenoriatului în Europa Centrală.

  • Renergia va reprezenta România și întreaga regiune la Global Startup Awards, eveniment programat pentru septembrie la Istanbul, Turcia, unde vor participa peste 70.000 de companii din peste 120 de țări.

Alexandru Mureșan, CEO Renergia, a subliniat importanța acestui premiu și a evidențiat progresele semnificative ale proiectului în ultimele luni. Proiectul a fost singurul startup din România invitat la summit-ul COP28, Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice.

Rezultatele muncii noastre încep să se vadă, iar premiul reprezintă o validare regională extraordinară. Acesta completează o serie de distincții pe care proiectul le-a primit recent. Avem toate componentele necesare pentru succes, cu un plan bine elaborat și o viziune pe termen lung. Urmează o fază importantă pentru Renergia, iar în curând vom face un anunț major„, a declarat Dr. ing. Alexandru Mureșan.

Este esențial ca ecosistemul de inovare din România să valorifice rezultatele de cercetare atât pe piața internă, cât și la nivel internațional. Câștigarea acestui premiu reprezintă în primul rând o validare a expertizei cercetătorilor din echipa Renergiei„, a adăugat coordonatorul științific al Renergiei, Prof. dr. ing. Dan Doru Micu.

Alexandru Mureșan si Davian Jurj - Renergia

Alexandru Mureșan si Davian Jurj – Renergia

Conceptul implementat de Renergia urmărește transformarea într-o aplicație one-stop-shop, facilitând interacțiunea între consumatori, eficiența energetică și sursele regenerabile de energie, precum și potențialii furnizori de produse și servicii, deschizând astfel un nou canal de distribuție pentru partenerii B2B.

Cu o viziune pragmatică, atingerea neutralității climatice presupune considerarea tranziției energetice și a sustenabilității ca pe o oportunitate de afaceri. Prin intermediul aplicației noastre, dorim să oferim utilizatorilor un instrument de suport în procesul decizional și să integrăm produse și servicii de înaltă calitate. Suntem, de asemenea, pregătiți să livrăm tehnologie în ecosistemele digitale ale partenerilor B2B, văzând aici o oportunitate imensă pentru maximizarea impactului la nivelul publicului B2C„, a adăugat Dacian Jurj, COO Renergia.

Renergia este prima aplicație de sustenabilitate lansată în România care analizează consumul de energie în gospodării și generează estimări ale costurilor lunare și anuale aferente, oferind date despre potențialul de economisire la energia electrică și termică. Analiza realizată de Renergia se bazează pe un algoritm inovativ, ce îmbină concepte de statistică și probabilitate cu algoritmi avansați, asistați de inteligență artificială.

Central European Startup Award este o organizație de prestigiu dedicată recunoașterii și promovării excelenței în rândul startup-urilor din Europa Centrală și de Est. Acest eveniment anual scoate în evidență proiecte inovatoare și antreprenoriat de succes, oferind acces la o rețea valoroasă de experți, investitori și parteneri de afaceri. Cu un accent pe excelență și inovație, evenimentul contribuie la consolidarea comunității startup-urilor, susținând creșterea economică în regiune.

Global Startup Awards este cea mai mare competiție independentă a ecosistemului de startup-uri. Folosind structura sa de competiție și evenimente, GSA desfășoară programe în întreaga lume. Organizația își are sediul central în Copenhaga și este prezentă în peste 120 de țări (împărțite în 12 regiuni) de pe 3 continente, extinzându-se rapid.

ARTICOLE SIMILARE:

Parteneriat între România Eficientă și Renergia pentru a încuraja utilizarea eficientă a energiei

COP28: Aplicația românească Renergia va fi pe scena IRENA NewGen Rising Stars Award 2023