Skip to main content

Compania românească CIS Gaz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de construcții-montaj conducte și servicii conexe în industria locală de petrol și gaze, continuă procesul de expansiune și consolidare a prezenței în Egipt. CIS Gaz a semnat un memorandum de cooperare cu Town Gas, cea mai mare companie de distribuție gaze din Egipt, prin care cele două companii vor susține în comun proiecte reciproc avantajoase în domeniul transportului gazelor naturale, a transmis compania.

CIS Gaz_Egipt

CIS Gaz_Egipt

CIS Gaz a participat, în perioada 9-11 octombrie, cu sprijinul Ambasadei României în R. A. Egipt, la discuții ample cu două dintre cele mai importante societăți egiptene din domeniul energetic, Town Gas și EGAS, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Împreună cu EGAS, compania națională care operează rețeaua de transmisie de gaze naturale din Egipt, s-au analizat variante de finalizare a proiectului Hayah Karima, derulat de către guvernul egiptean, în cadrul căruia CIS Gaz este furnizor de echipamente fabricate în România. Hayah Karima este un proiect național derulat de către statul egiptean prin care peste 1.400 de sate vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale.

„Strategia noastră pe termen lung are ca pilon central extinderea prezenței pe piețe externe, acolo unde expertiza noastră poate face diferența. Egiptul a devenit din ce în ce mai mult un centru regional de gaze și există o nevoie în creștere de a dezvolta proiecte noi de infrastructură de energie. Pe noi ne bucură faptul că putem dezvolta astfel de proiecte și mai ales că putem exporta nu doar know-how-ul local, dar și produse fabricate în România”, spune Sebastian Călugăr, CEO al CIS Gaz.

Despre CIS Gaz

CIS GAZ este o companie românească cu capital 100% privat, fondată în 1990 și este azi unul dintre cei mai importanți jucători din industria de petrol și gaze naturale din România, specializați în execuția instalațiilor tehnologice de suprafață, a conductelor de colectare a gazelor naturale, a conductelor de transport gaze naturale și a stațiilor de comprimare aferente acestora, precum și execuția racordurilor și a stațiilor de reglare-măsurare a gazelor naturale.

De-a lungul întregii sale activități, CIS Gaz a implementat numeroase proiecte strategice atât la nivel local, dar și în afara țării, având o prezență puternică la nivel internațional și parteneriate exclusive pentru o gamă completă de produse și servicii de ultimă generație.

În acest an, CIS Gaz a finalizat lucrările de înlocuire a firelor de legătură pe conductele de transport ţiţei import, între staţiile C1-C2 şi C3-C4, inclusiv traversarea fluviului Dunăre şi a braţului Borcea, prin foraj orizontal dirijat etapizat, pentru Conpet SA. În 2022, a finalizat gazoductul Onești–Gherăești–Lețcani pentru asigurarea capacităților de transport către Republica Moldova, cu o lungime de 165 km, în România, pentru Transgaz, conform datelor de pe site-ul companiei. O altă lucrare importantă este finalizarea în 2021 a gazoductului pentru interconectarea sistemelor naționale de transport gaze din România și Republica Moldova, Iași–Ungheni (2014) și Ungheni–Chișinău (loturile 1, 2 și 5) 63 km de conductă de 24”, integral pe teritoriul Republicii Moldova, pentru Vestmoldtransgaz.

Începând din anul 2022, CIS Gaz este și membru IPLOCA (The International Pipe Line and Offshore Contractors Association), cea mai mare asociație din industria construcțiilor de conducte onshore și offshore la nivel mondial.

(SURSA FOTO MAIN: Pixabay.com)

CITEȘTE ȘI:

1 din 10 lei încasați de stat din taxe în 2022 a provenit din sectorul de petrol și gaze

20HyGrid: Au fost testate cu succes centrale termice pe gaz cu amestecuri de 30% și 35% hidrogen