Skip to main content

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, lansează un nou serviciu dedicat persoanelor fizice, prin care acestea au posibilitatea de a retrage numerar cu comision 0% din orice stație proprie Rompetrol. Serviciul “CashBack” (eliberare de numerar la comerciant) este disponibil la orice oră.

Acesta permite retragerea în numerar din cardul bancar personal de debit sau credit a unei sume de maximum 200 lei/tranzacție împreună cu o operațiune de plată la dispozitivele POS ale statiei. Suma și retragerile de numerar pot fi influențate de disponibilul din casa de marcat a stației la momentul respectiv, se arată într-un comunicat al companiei.

Compania nu percepe comision pentru aceste tranzacții, dar numărul de retrageri permise zilnic și eventualele costuri/taxe adiționale sunt generate strict de instituţia de credit emitentă a instrumentului de plată electronică.

“Noul serviciu le permite clienților să folosească terminalele de plată si pentru retragerea de numerar de pe cardurile bancare, o dată cu achiziția de bunuri și/sau servicii din stații”, declară Serghei Sevcenco, directorul general al Rompetrol Downstream.

Clienții pot folosi în prezent acest serviciu în toate cele 156 de benzinării proprii Rompetrol.  Serviciul nu este disponibil și în stațiile Partener Rompetrol sau Rompetrol Expres.

Compania a inițiat în luna martie un proiect pilot în stațiile proprii din București, județele Ilfov și Giurgiu, iar în baza numărului de tranzacții și a feedback-ului primit din partea clienților a decis extinderea rapidă a serviciului la nivelul întregii sale rețele de benzinării proprii. Indiferent dacă aceșția fac o alimentare cu combustibil sau achiziționează produse din magazine, noua facilitate le permite să economisească timp și carburant până la un bancomat.

“În condițiile în care cadrul legislativ ne oferă posibilitatea de a reține pentru această operațiune un comision de maximum 1% din valoarea retragerii în numerar, am decis să venim în întâmpinarea clienților și să nu le percepem comision. Singura condiție pentru folosirea acestei facilități în stațiile noastre este de a realiza în același timp o tranzacție platită cu cardul vizat – achiziția de carburant sau a unui bun/serviciu din portofoliul oferit în magazinul și restaurantul Hei”, adaugă Serghei Sevcenco.

  • Rompetrol Downstream operează în plan local o rețea de distribuție carburanți formată din 988 de puncte de comercializare (stații proprii – Rompetrol, stații Partener Rompetrol, stații Rompetrol Expres, stații mobile – baze interne de 9 și 20 metri cubi), 6 depozite (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Șimleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești), peste 200 staţii GPL auto și circa 7.000 de puncte butelii. Carburantii comercializați sunt produși de rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare unitate de profil din România și una dintre cele mai moderne și complexe din regiunea Mării Negre.

ARTICOLE SIMILARE:

OMV Petrom va instala 30 de puncte de încărcare rapidă pentru mașinile electrice în benzinării din România și Bulgaria

Industria petrolieră românească, între revoluția industrială 4.0 și reminiscențele comuniste