Skip to main content

Asociația Energiei Eoliene din România (RWEA) sărbătorește 15 ani de activitate. Reunind lideri de piață, furnizori de energie electrică, producători de turbine, dezvoltatori, furnizori de servicii, centre de formare, antreprenori, experți juridici, instituții financiare și firme de consultanță, RWEA reprezintă în mod colectiv 2700 MW din puterea eoliană totală instalată a României, adică 90% din capacitatea de 3000 MW a României.

„În contextul preocupărilor urgente precum schimbările climatice și noua dinamică politică și economică conturată recent, imperativul de a explora soluții durabile și eficiente devine mai pronunțat ca niciodată. În 15 ani de activitate, RWEA a participat activ la conturarea politicilor naționale și internaționale, angajându-se în dialoguri vitale cu privire la reglementări, strategii de comunicare și cercetări și analize ample pentru a promova extinderea surselor de energie regenerabilă.

Servind ca o voce proeminentă pentru tranziția energetică și industria energiei eoliene din România, RWEA reunește în prezent peste 50 de membri dedicați”, a transmis ieri RWEA, într-un comunicat de presă.

În acest moment de celebrare a celor 15 ani de activitate RWEA, este timpul să facem un pas înapoi și să evaluăm impactul nostru asupra evoluției sectorului energiei regenerabile din România. Cred cu tărie că eforturile noastre din trecut nu numai că ne-au oferit o poziție bună în acest moment strategic, ci ne-au dat și oportunitatea de a cataliza creșterea economică prin forța dinamică a industriei noastre regenerabile. Vizionarea unui viitor sistem energetic bazat pe resurse verzi, completat de o rețea sofisticată și digitalizată, tehnologii inteligente și oportunități abundente de locuri de muncă, este calea către progres durabil”, a declarat Liviu Gavrilă, Vicepreședinte RWEA.

Asociația va continua să acționeze în sprijinul unei tranziții de succes la energie curată, dar și pentru a reprezenta mai bine interesele și nevoile industriei în discuțiile cu autoritățile române și la nivel european.

Detaliile legislative care stau la baza dezvoltării surselor regenerabile necesită consecvență și armonizare cu orientările europene, iar RWEA va încerca să semnaleze și să abordeze continuu discrepanțele care ar putea perturba sau periclita dezvoltarea SRE, a mai transmis Asociația.

Despre RWEA

RWEA (Asociația Energiei Eoliene din România) este o organizație non-profit, lansată în 2008 în cadrul industriei energetice eoliene din România. RWEA este implicată activ în politica națională și internațională și în dialogul privind reglementările, comunicarea, cercetarea și analiza privind extinderea surselor de energie regenerabilă, fiind vocea tranziției energetice și a industriei energiei eoliene din România.