Skip to main content

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA), reprezentanta celor mai mari dezvoltatori și investitori din domeniul energiei regenerabile din România, împreună cu Wind Europe și Renewable Energy School of Skills (RESS), cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei, va inaugura, pe 24 septembrie, RenewAcad – Centrul de Consiliere și Reconversie Profesională Pentru Surse Regenerabile de Energie, în Constanța.

Evenimentul va avea loc în cadrul WIND OPEN DAY– Ziua Porților deschise la Parcurile Eoliene din România, au transmis organizatorii, într-un comunicat de presă.

RenewAcad, centru de recalificare pentru mineri

RenewAcad, centru de pregătire și formare profesională, va recalifica mineri și personal din sectorul carbonifer românesc pentru a deveni specialiști în domeniul energiei regenerabile și distribuției de electricitate. În primii 5 ani, peste 3.000 de mineri vor beneficia de cursuri de instruire.

„Proiectul a fost salutat de către Platforma Comisiei Europene Coal Regions in Transition și face parte din demersurile noastre de a identifica cele mai bune soluții și idei pentru ca România să devină un câștigător al tranziției energetice și mai ales un beneficiar al echității acestui proces”, se mai arată în comunicatul de presă trasmis de RWEA.

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este una dintre cele mai active organizații din domeniul regenerabilelor pe piața românească și participă din anul 2008, în mod activ și constructiv, la procesul de transformare a pieței energetice românești.

În cadrul WIND OPEN DAY ediția a 4-a, la deschiderea RenewAcad și la vizitarea parcurilor eoliene ale EGPR și Monsson, au fost invitați exponenți ai ministerelor direct implicate în tranziția energetică, alături de reprezentanți ai minerilor din Valea Jiului, studenți ai SIER Tineret și presă. Un moment inedit din program va fi prestația unui grup muzical din Valea Jiului, format din mineri de la exploatările miniere Livezeni și Lonea, al cărui solist a fost instruit la centrul RESS. 

  • NewsEnergy este partener media al evenimentului, alături de: E-nergia, energynomics, Focus Energetic și InvesTenergy.

Sursa foto: RESS (Facebook)

***

NOTĂ: Platforma media NewsEnergy.ro a fost numită, în luna mai acestui an, Ambasador al Pactului Climatic european. Vom rămâne consecvenți principiilor pe care le-am avut și până acum. Astfel, o dimensiune importantă a comunicării noastre va fi, în continuare, cea privind legislația UE în domeniu, sustenabilitatea și schimbările climatice.

ARTICOLE SIMILARE:

Din subteran, la 100 metri înălțime. O femeie este primul inginer minier care vrea să devină tehnician în industria eoliană

Ministrul Energiei: Legea energiei eoliene offshore ar putea fi aprobată în acest an. „Poate că nu este perfectă.”