Skip to main content

Cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, Comisia Europeană a lansat Premiul UE pentru siguranța drumurilor urbane (EU Urban Road Safety Award), pentru a sublinia contribuția autorităților locale la îmbunătățirea condițiilor de siguranță a infrastructurii rutiere.

Aplicațiile se pot depune până pe 16 decembrie și vor fi premiate rezultatele remarcabile și inovative ale autorităților locale în ceea ce privește siguranța drumurilor, încurajând totodată schimbul de bune practici între statele membre.

  • În contextul în care 38% dintre accidentele rutiere mortale și peste 50% din accidentele cu răniri grave au loc pe drumurile urbane, premiul va răsplăti autoritățile locale care adoptă măsuri complexe de îmbunătățire a siguranței drumurilor, în spiritul conceputului „Safe System” recunoscut internațional, a transmis Comisia Europeană.
Sursa foto: Facebook, European Mobility Week

Sursa foto: Facebook, European Mobility Week

Premiul UE pentru siguranța drumurilor va fi prezentat în primăvara lui 2020 și va recompensa autoritățile locale care au implementat măsuri inovative de îmbunătățire a siguranței rutiere pe termen lung.

Aplicațiile vor fi acceptate de la autoritățile locale care au competența legală de a dezvolta și implementa măsuri de siguranță în trafic pe teritoriul lor.

  • Pentru mai multe informații despre premiu, criteriile de acces și condițiile de aplicare până la deadline-ul din 16 decembrie, accesați acest LINK.

Conform statisticilor, România conduce topul clasamentului european cu cele mai multe decese rutiere.

Săptămâna Europeană a Mobilității este o campanie care are loc anual între 16 și 22 septembrie, oferind orașelor mari și mici ocazia de a încerca alternative de transport durabile. Ediția din acest an pune în prim-plan mersul pe jos și cu bicicleta și beneficiile pe care le aduce sănătății, mediului înconjurător și finanțelor noastre.

  • NOTĂ SPECIALĂ: Pentru că la NewsEnergy ne place să promovăm transportul sustenabil, susținem și noi Săptămâna Europeană a Mobilității (16-22 septembrie), astfel că în fiecare zi a campaniei vom publica un articol pe această temă. Vă invităm să ne urmăriți.

ARTICOLELE PRECEDENTE:

#1 A început Săptămâna Europeană a Mobilității. Cum marchează orașele din România această campanie

#2 Poți încărca o mașină electrică în ploaie? 5 mituri demontate despre autovehiculele electrice

#3 Cum încurajează statele europene dezvoltarea infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice