Skip to main content

Compania Siemens, una dintre cele mai importante companii de tehnologie de pe plan global, a înregistrat în România o cifră de afaceri consolidată de peste un miliard de lei în anul fiscal 2018.

„Afacerile din România au înregistrat o evoluţie sustenabilă, cifra de afaceri cumulată a companiilor Siemens prezente pe plan local înregistrând o creştere de peste 22% în anul fiscal 2018 (01.10.2017 – 30.09.2018 – n.r.), comparativ cu anul financiar precedent”, a declarat Titus Loew, CFO Siemens România.

Majorarea a fost determinată preponderent de dinamica crescută a investiţiilor în infrastructură energetică şi feroviară, dar şi de rezultatele din sectorul automatizărilor industriale şi din domeniul echipamentelor medicale.

Cristi Secoșan, CEO Siemens România și Republica Moldova

Cristi Secoșan, CEO Siemens România și Republica Moldova

„2018 a fost marcat de finalizarea unor proiecte importante, dar şi de câştigarea unor contracte noi, inclusiv în Republica Moldova. În continuare, vedem potenţial de dezvoltare în toate domeniile noastre de activitate, în principal sub impactul a două mari tendinţe. În primul rând, creșterea gradului de digitalizare, care determină o schimbare a modelelor de afaceri și creează necesitatea adaptării rapide în toate sectoarele economice. Un exemplu este producţia, unde discutăm deja de câţiva ani de o nouă revoluție industrială”, a declarat Cristian Secoşan, CEO Siemens România şi Republica Moldova.

El a adăugat că al doilea factor de dezvoltare este evoluţia pozitivă resimţită în ultimii ani în domeniul investiţiilor în infrastructură feroviară şi energetică, sectoare vitale pentru o dezvoltare sustenabilă a României.

Patru fabrici și patru centre de cercetare-dezvoltare în România

Numărul angajaţilor Siemens a înregistrat o creştere uşoară, depăşind 2.200 de persoane, la 30 septembrie 2018. Circa jumătate dintre angajați sunt în producție, în cele patru fabrici pe care Siemens le deține în România, trei în Sibiu şi una în Buziaş.

  • Siemens mai deţine în România şi patru centre de cercetare-dezvoltare, în Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca. Compania a continuat să dezvolte operaţiunile în zona de cercetare-dezvoltare, una dintre direcţii fiind formarea unei echipe dedicate securităţii cibernetice în Bucureşti.

Totodată, Siemens România a avut de-a lungul anilor circa 1.600 de studenţi în diferite programe de practică şi internship. Printre cele mai noi proiecte de dezvoltare dedicate tinerilor studenţi se numără un program de practică în domeniul Inteligenţei Artificiale. De asemenea, companiile Siemens au donat echipamente şi software cu o valoare totală de peste 300.000 euro pentru dotarea mai multor laboratoare în mari centre universitare din România şi Republica Moldova.

Cu o istorie locală de 114 ani, Compania a deschis primul birou din România în 1905, sub denumirea “Societatea Română de Electricitate – Siemens Schuckert Societate Anonimă”.

(Sursa fotografii: Siemens)

ARTICOLE SIMILARE:

Cristina Prună, USR: România trebuie să intre în „Alianța Bateriilor” și să promoveze o industrie modernă, bazată pe electromobilitate

„Unicornul” românesc UiPath, în parteneriat cu EFdeN pentru dezvoltarea de locuințe inteligente și „verzi”

Cum va schimba Revoluția 4.0 sectorul energetic și ce impact va avea asupra joburilor

Trei tineri arhitecți români au creat încărcătoare solare urbane, pe care le fabrică la Brăila

Enel X România vrea să dezvolte 2.500 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în toată țara