Skip to main content

Filiala București Tineret a Societății Inginerilor Energeticieni din România, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța, a organizat în perioada 8-9 noiembrie evenimentul „Conferința: Carieră în industria energetică 2019”, la care NewsEnergy a fost partener media.

Acest proiect, inițiat de SIER București Tineret și ajuns la cea de a VIII-a ediție, își propune să ofere tinerilor studenți și absolvenți, aflați la începutul carierei, posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu companiile active în domeniul energetic.

Cele două zile dedicate evenimentului au permis tinerilor din Dobrogea să aibă o experiență complexă, prin intermediul prezentărilor susținute de companiile partenere, workshop-ul organizat și cele două vizite tehnice. Astfel, în prima zi a conferinței, Rompetrol, Nuclearelectrica, Transelectrica, Celco și Wind Technicians au prezentat oportunitățile de internship, carieră, și dezvoltare în domeniul energetic celor 92 de participanți.

A doua zi, 30 de tineri au vizitat fabrica Celco, companie din domeniul materialelor de construcții din România, dar și stația electrică Isaccea operată de Transelectrica. Faptul că tinerii au avut ocazia să vadă singura stație electrică din România care a funcționat cu nivelul de tensiune de 750kV reprezintă pentru ei un avantaj în a înțelege complexitatea acestui domeniu.

„Ne dorim ca evenimentul să fie instrumentul prin care mediul industrial să fie mai aproape de mediul academic, iar tranziția tinerilor de la studenți la angajați să fie făcută într-un mod cât mai plăcut de ambele părți. Performanța în domeniu este dictată de existența unor astfel de manifestări, care să faciliteze schimbul de experiență și să conecteze laolaltă atât companiile în domeniu, cât și viitorii specialiști”, a transmis SIER București Tineret, într-un comunicat.

Următoarea ediție a evenimentului: „Conferința: Carieră în industria energetică 2020” va avea loc in perioada 9-14 martie 2020, la Biblioteca Universității Politehnica din București.

ARTICOLE SIMILARE:

O nouă conferință Carieră în industria energetică așteaptă studenții la Constanța 

Record de participare la cel mai mare eveniment de carieră pentru tinerii energeticieni

Cum va schimba Revoluția 4.0 sectorul energetic și ce impact va avea asupra joburilor