Skip to main content

Evenimentul „Conferința: Carieră în Industria Energetică” a ajuns anul acesta la un număr record de participanți unici, 650. Interesul mediului industrial de a fi cât mai aproape de mediul universitar este tot mai accentuat, la fel și dorința de a ajuta la formarea specialiștilor de mâine din domeniul energetic, transmite SIER București Tineret, inițiatorul proiectului.

Acest proiect, inițiat în parteneriat cu Universitatea Politehnica București prin Facultatea de Energetică, creează tinerilor studenți și absolvenți aflați la începutul carierei posibilitatea de a cunoaște marile companii din domeniul energetic. Ajunsă la cea de a VII-a ediție, conferința de anul acesta a avut loc în perioada 4-9 martie.

Prima zi a evenimentului a fost dedicată studenților la început de drum în Facultatea de Energetică: 251 de studenți au aflat informații utile pentru a-și alege specializarea mai ușor, informații administrative cu privire la stagiile de practică.

Sursa: SIER Tineret

Sursa: SIER Tineret

  • Deschiderea evenimentului a avut loc pe 5 martie, zi care a debutat cu un panel format din: Mihnea Costoiu – Rector Universitatea Politehnica București, George Darie – Prorector Universitatea Politehnica București, Horia Necula – Decan Facultatea Energetica, Răzvan Nicolescu – Senior expert în cadrul Deloitte, Corneliu Bodea – Președinte CRE, George Butunoiu – specialist în recrutare, Fănică Vatră – Director Executiv SIER.

Pe parcursul zilei, 412 participanți au urmărit companiile prezente, ce au acoperit o paletă variată de specializări energetice: producere (Monsson), distribuție și furnizare de energie electrică (Enel și E.ON), precum și rafinare și distribuție de produse petroliere (Rompetrol), producere de echipamente (Siemens), anteprenori generali (Romelectro, Vinci) și un important furnizor de servicii de colocare și centre de date (NXDATA).

În a III-a zi a conferinței, 307 participanți au asistat la prezentările companiilor participante ce au închis gama specializărilor energetice: principalii producători de energie electrică (Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Nuclearelectrica), producători de echipamente (Schneider, Eximprod, ABB, Voith, EnergoBit și Altius), dar și companii specializate în inginerie (Adrem) și consultanță (Expleo).

Cea de a IV-a zi a fost dedicată dezvoltării personale a tinerilor: 232 de tineri studenți au avut parte de 5 workshop-uri pline de interacțiuni, lucru în echipă, brainstorming și leadership.

Sursa: SIER Tineret

Sursa: SIER Tineret

Vineri au avut loc vizite tehnice ale unor studenți la Enel și la centrala nucleară de la Cernavodă. Evenimentul s-a încheiat pe data de 9 martie cu alte două vizite tehnice pentru 100 de tineri. Astfel, 60 dintre ei au vizitat cea mai mare hidrocentrală de pe râurile interioare, CHE Lotru Ciunget, iar 40 de studenți au vizitat cea mai modernă termocentrală din țară – CTE Rovinari. Pentru mai multe detalii, puteți consulta pagina web a evenimentului.

  • Din dorința de a contribui la formarea tinerilor specialiști în energetică, NewsEnergy a fost partener media al acestui eveniment. 

ARTICOLE SIMILARE:

Cel mai mare eveniment de carieră pentru tinerii energeticieni își va deschide luni porțile

Cum va schimba Revoluția 4.0 sectorul energetic și ce impact va avea asupra joburilor

Echipa EFdeN a României, locul unu mondial în cursa Solar Decathlon Middle East la o nouă probă

„Unicornul” românesc UiPath, în parteneriat cu EFdeN pentru dezvoltarea de locuințe inteligente și „verzi”