Skip to main content

Conducerea Transelectrica a inițiat demersurile pentru constituirea companiei ca parte civilă în ancheta Parchetului General, deschisă după ce presa a semnalat că președintele Directoratului, Marius Carașol, și-a falsificat diploma de facultate. De asemenea, conducerea companiei a decis formularea unei plângeri penale împotriva lui Carașol, precum și depunerea tuturor diligențelor în sensul instituirii măsurilor asiguratorii în procesul penal, a transmis ieri Transelectrica într-un comunicat.

„Membrii Consiliului de Supraveghere și-au exprimat în mod hotărât intenția de a continua cu responsabilitate toate demersurile corecte din punct de vedere juridic, pentru protejarea intereselor companiei și recuperarea prejudiciilor constatate”, se arată în comunicat.

Totodată, Consiliul de Supraveghere a analizat situația unor posibile dificultăți în derularea activității companiei, ca urmare a revocării lui Marius-Dănuț Carașol (foto centru).

Directorat Transelectrica

Directorat Transelectrica – SURSA FOTO: Transelectrica

„Până la această dată, au fost declanșate procedurile legale pentru încetarea contractului individual de muncă al domnului Carașol în cadrul Sucursalei de Transport București. În același timp, a fost asigurată stabilitatea decizională a Sucursalei de Transport București, prin numirea interimară a unui director”, a mai transmis Transelectrica.

Marius Carașol a fost revocat din calitatea de membru al Directoratului, respectiv președinte al Directoratului (echivalentul poziției de director general – n.r.) pe 19 septembrie, după ce presa a relatat că acesta și-a falsificat CV-ul, spunând că “este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București”. În realitate, el era doar un electrician cu diplomă de liceu.  

Cum a ajuns un electrician cu diplomă de liceu în fruntea unei companii strategice

Marius Carașol a fost selectat de Ministerul Economiei și pus în funcție pe 21 decembrie 2018, într-o mică lovitură de palat înainte de Crăciun, scrie G4media. Publicația a explicat că aceasta a însemnat înlocuirea oamenilor propulsați de fostul ministru al Economiei, Dănuț Andrușcă, cu cei sprijiniți de proaspăt numitul ministru de la acel moment, Niculae Bădălău.

Cum Dănuț Andrușcă a fost, de fapt, prelungirea în guvern a baronului PSD de Neamț, Ionel Arsene, schimbarea de la vârful Transelectrica a fost o parte din lupta subterană din PSD între gruparea Arsene și gruparea Bădălău, doi dintre cei mai influenți lideri locali din partidul de guvernământ. Citiți articolul complet AICI.

ARTICOLE SIMILARE:

UPDATE: Caraşol, revocat din fruntea Transelectrica din cauza CV-ului falsificat. Un fost consilier local PSD, numit în locul său

Transelectrica, condusă de un fost procuror și de vicele PSD Dolj. O comparație cu cehii de la CEPS

EXCLUSIV: Conducerea ANRE se plimbă la Abu Dhabi pe banii consumatorilor de energie

Numire scandaloasă. Un specialist în furaje de la partidul PRO România, ales vicepreședinte ANRE