Vicepreședintele Comisiei pentru relaţii interinstituţionale şi prospectivă, Maroš Šefčovič, se va afla la București pe 31 mai. În timpul vizitei sale, vicepreședintele Šefčovič va participa la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență și, de asemenea, va susține un discurs la Forumul de Securitate Atlantic-Marea Neagră/Atlantic-Black Sea Security Forum 2021.
Înaltul oficial european va avea întrevederi cu doamna Anca DRAGU, președintele Senatului, domnul Ludovic ORBAN, președintele Camerei Deputaților, domnul Florin CÎȚU, prim-ministrul României și domnul Leonard ORBAN, consilier prezidențial pentru afaceri europene, arată Comisia Europeană, într-un comunicat.
O agendă poate fi găsită mai jos:
- 10:00-12:00 – Discurs și participare la Forumul de securitate Aspen Atlantic-Marea Neagră 2021, Cercul Militar Național
- 12:15 – 13:45 – Întâlnire comună cu doamna Anca DRAGU, președintele Senatului, și cu domnul Ludovic ORBAN, președintele Camerei Deputaților
- 14:00 – 15:00 – Întâlnire cu domnul Florin CÎȚU, prim-ministru
- 15:50 – 16:30 – Întâlnire cu domnul Leonard ORBAN, Consilier prezidențial pentru afaceri europene
- 17:00 – 17:45 – Participare la Inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, Str. Vasile Lascar nr. 52
Forumul de securitate Aspen Atlantic-Marea Neagră 2021 se va desfășura în perioada 31 mai – 2 iunie. Una dintre temele ce vor fi dezbătute mâine, în prima zi, este „Viitorul securității energetice în UE și în regiune”.
Speakerii din cadrul acestui panel sunt:
- Cristian Bușoi, Președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE), Parlamentul European;
- Christina Verchere, CEO OMV Petrom
- Corina Popescu, CEO Electrica
- Alessio Menegazzo, Director pentru Sustainabilitate și Afaceri Instituționale, ENEL Romania
- Moderator: Cristian Pîrvulescu, Director, Aspen Energy & Sustainability Program
Găsiți detaliile complete AICI.
Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență a fost înființat în prima parte a acestui an, ca structură de expertiză și cercetare-dezvoltare ce funcționează în subordinea Ministerului Afacerilor Externe.
Printre atribuțiile centrului se află:
- elaborează și dezvoltă concepte, doctrine, metodologii de lucru, standarde și instrumente de lucru în domeniul rezilienței;
- analizează evoluții globale transversale pentru dezvoltarea instrumentelor de anticipare strategică în vederea ameliorării riscurilor care pot afecta reziliența societală, în context european și euroatlantic.
Mai multe detalii găsiți AICI.
(Foto: Maroš Šefčovič – sursa: audiovisual.ec.europa.eu)
ARTICOLE SIMILARE:
Ucraina vrea să accelereze aderarea la NATO, pentru a transmite un „semnal real către Rusia”
NewsEnergy.ro a devenit Ambasador al Pactului climatic european
Raport AIE. Mineralele ar putea face electrificarea globală mai scumpă