Skip to main content

World Nuclear Exhibition (WNE), cea mai mare expoziție nucleară civilă din lume, prezidată de Sylvie Bermann, ambasadorul Franței și președinte al WNE, a nominalizat 21 de companii, grupuri mari și IMM-uri/întreprinderi foarte mici (VSEs), care au fost selectate pentru WNE Awards 2021. Din juriu face parte și Daniela Lulache, potrivit unui comunicat de presă al WNE, transmis NewsEnergy. Fost Director general și Membru al Consiliului de Administrație a S.N. Nuclearelectrica S.A., Daniela Lulache a preluat ulterior, în 2018, funcția de Head of policy and coordination la Agenţia pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

Această ediție 2021 a WNE Awards a atras un interes ridicat, cu 137 de proiecte de înaltă calitate depuse de 84 de companii expozante (41% VSEs/IMM, 59% grupuri mari) de pe principalele piețe ale industriei nucleare civile (Franța, Rusia, Marea Britanie, Germania, Statele Unite, Canada etc.).

„Sprijinul entuziast al expozanților WNE 2021 face din această nouă ediție a Premiilor WNE un eveniment cu adevărat unic și de neratat pentru întregul sector nuclear civil și un eveniment-cheie al WNE”, potrivit unui comunicat de presă al WNE, transmis NewsEnergy.

Categoria Produse și Servicii a primit cel mai mare număr de aplicații, cu 55,5% dintre proiecte înaintea celorlalte trei categorii (16% Excelență Operațională, 13,9% Managementul competențelor și cunoștințelor, 14,6% Securitate nucleară).

Cei 21 de nominalizați au fost selectați de patru jurii formate din cei mai importanți experți mondiali în industria nucleară civilă, în patru categorii: Excelență operațională, Managementul competențelor și cunoștințelor, Produse și servicii și Securitate nucleară.

Juriile WNE Awards 2021

Cele patru jurii însărcinate cu selectarea nominalizaților pentru fiecare categorie sunt prezidate de experți internaționali în industria nucleară civilă:

Véronica Garea, Președinte Fundației INVAP (categoria Securitate Nucleară);

Mary Alice Hayward, director al Hayward Consulting (categoria Managementul competențelor și al cunoștințelor);

Patrick Landais, Înaltul Comisar pentru Energie Atomică la CEA/Comisia Franceză pentru Energii Alternative și Energie Atomică (categoria Produse și Servicii);

Daniela Lulache – sursa foto: Facebook

Daniela Lulache (foto), șeful Biroului pentru politici și coordonare OCDE-NEA (categoria Excelență operațională).

La categoria de premii pentru Excelență operațională, unde juriul este condus de Daniela Lulache, sunt nominalizate:

Grup mare și cu capitalizare medie

DASSAULT SYSTÈMES, „3DEXPERIENCE – Conformitatea și calitatea centralelor”

Soluția este o platformă de colaborare web-based, care permite organismelor de inspecție, producătorilor și autorităților de reglementare să gestioneze următoarele procese: revizuirea datelor și a documentelor, constatări, audituri și inspecții. Soluția a fost adoptată de proiectul ESPN Digital pentru a gestiona evaluarea de conformitate a echipamentelor nucleare sub presiune franceze.

EDF, „Opriți coroziunea”

Pentru a opri coroziunea barei tubulare a alternatorului, operatorii obișnuiau să schimbe caracteristicile apei de răcire de la pH neutru la alcalin. Cu toate acestea, induce modificări costisitoare ale componentelor. EDF a dezvoltat o soluție simplă, evitând modificarea.

NORD LOCK GROUP, „SISTEME DE ÎNCHIDERE HIDRAULICE”

Sistemul hidraulic de închidere oferă o soluție temporară de închidere a îmbinărilor în timpul întreruperilor pentru întreținere, îmbunătățind performanțelor operaționale ale clienților.

IMM-uri și VSEs

MONTEIRO, „CRYOCONTROL”

CryoControl® este un sistem complet cuprinzător care gestionează formarea dopurilor de gheață cunoscute și sub numele de înghețarea conductelor în vocabularul de întreținere industrială. Acest sistem a fost dezvoltat pentru a ține cont de specificul conductei care primește înghețul, amplasamentul și nivelul său de siguranță, în timp ce se adresează nevoilor pentru controlul calității și trasabilitate.

OAKRIDGE SAS, „NESTERS – Nuclear Ex-core inStrumentation sysTEm (Rpn) System App.”

NESTERS este o aplicație personalizată, bazată pe o abordare centrată pe date. Ușurează dramatic managementul a programului multianual de întreținere a sistemului RPN (nuclear ex-core instrumentation), colectând și afișând în timp real date exacte din mai multe surse.

SITEFLOW, „Siteflow”

Siteflow este prima soluție de gestionare a serviciilor de teren bazată pe cloud dedicată industriei nucleare. În jurul aplicației web și al aplicației mobile, companiile realizează transformarea lor digitală completă, respectând în același timp cerințele de înaltă calitate, fiind prima soluție utilizată de un subcontractant al EDF pe amplasamentele nucleare franceze.

Despre WNE 2021

Cea de-a 4-a ediție a World Nuclear Exhibition (WNE), cea mai mare expoziție din lume dedicată sectorului nuclear civil, va avea loc de marți, 30 noiembrie până joi, 2 decembrie 2021, la Centrul Expozițional Paris Nord Villepinte (Sala 7).

Liderii de sector și factorii de decizie se întâlnesc la WNE pentru a face schimb de opinii, a împărtăși obiective, a discuta subiecte de importanță strategică și pentru a dezvolta noi parteneriate. Această ediție va avea din nou o dimensiune internațională cu 55 de țări reprezentate, 13 dintre ele cu pavilioane naționale, precum și IMM-uri, companii Midcap și startup-uri din întreaga lume. Este așteptată participarea liderilor mondiali.

Anul acesta, WNE lansează un nou format hibrid, atât fizic, cât și digital, pentru a ajunge la cel mai mare număr posibil de participanți. Versiunea față în față se va desfășura cu respectarea strictă a cerințelor de sănătate și siguranță pentru toți participanții.

ARTICOLE SIMILARE:

Comunitatea nucleară civilă internațională se întâlnește la WNE, în Paris, din 30 noiembrie

300 de milioane de euro pentru programul de cercetare și formare al Euratom, în domeniul fuziunii și al celui medical

Euronews: Nuclear vs regenerabile în tranziția verde a României / VIDEO