Datorită investițiilor susținute, Copenhaga a preluat în 2019 de la Amsterdam poziția de lider în clasamentul celor mai prietenoase orașe europene pentru bicicliști.
Peste 60% din locuitorii capitalei daneze merg la serviciu sau la școală pe bicicletă, străbătând în total echivalentul a 1,44 milioane de kilometri pe zi. Peste 40 de euro pe cap de locuitor au fost investiți în infrastructura destinată bicicliștilor. Patru poduri pentru bicicliști au fost construiți sau sunt în lucru. De asemenea, 167 de kilometri de autostrăzi regionale pentru biciclete.
Investițiile la nivel regional au totalizat 20,6 milioane de euro pentru crearea a opt rute noi pentru biciclete, totalizând peste 167 de kilometri, cu dotări care includ nu doar iluminat, ci și stații de reparații, potrivit copenhagenizeindex.eu. Detalii, AICI.
Pe locul doi în clasamentul Copenhagenize Index 2019 se află Amsterdam, capitala Olandei fiind urmată pe podium de orașul olandez Utrecht.
Iată locurile următoare:
- Antwerp (Belgia)
- Strasbourg (Franța)
- Bordeaux (Franța)
- Oslo (Norvegia)
- Paris (Franța)
- Viena (Austria)
- Helsinki (Finlanda)
Găsiți detalii despre toate aceste 10 țări aflate în clasamentul european, dar și care este clasamentul extins, al celor mai prietenoase 20 de orașe la nivel global pentru bicicliști pe site-ul copenhagenizeindex.eu.
- NOTĂ SPECIALĂ: Pentru că la NewsEnergy ne place să promovăm transportul sustenabil, susținem și noi Săptămâna Europeană a Mobilității (16-22 septembrie), astfel că în fiecare zi a campaniei vom publica un articol pe această temă. Vă invităm să ne urmăriți.
ARTICOLELE PRECEDENTE:
#1 A început Săptămâna Europeană a Mobilității. Cum marchează orașele din România această campanie
#2 Poți încărca o mașină electrică în ploaie? 5 mituri demontate despre autovehiculele electrice
#3 Cum încurajează statele europene dezvoltarea infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice