Skip to main content

OMV Petrom devine prima companie din România care susține recomandările Grupului operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice (TCFD). Prin investițiile efectuate, compania a redus emisiile de carbon ale operațiunilor sale cu 22% în 2019 față de 2010, a anunțat OMV Petrom, într-un comunicat.

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, își anunță sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice. OMV Petrom se alătură unui grup de peste 1.300 de organizații din întreaga lume care și-au afirmat sprijinul pentru TCFD, de când au fost lansate recomandările sale voluntare în 2017.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom – sursa foto: OMV Petrom

„OMV Petrom este de mult timp dedicată practicilor de afaceri sustenabile. În calitate de companie energetică, ne-am angajat să contribuim la tranziția României către o economie cu emisii reduse de carbon. Considerăm că aplicarea ghidului de raportare TCFD sporește considerabil transparența și permite părților interesate să înțeleagă mai bine eforturile companiei în ceea ce privește schimbările climatice. Sperăm că multe alte companii românești ni se vor alătura pentru a deveni susținători ai TCFD, contribuind astfel la economia sustenabilă a țării”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Strategia de sustenabilitate a OMV Petrom 2025 stabilește obiective clare privind siguranța, eficiența carbonului, diversitatea, inovația, principiile de afaceri și responsabilitatea socială.

OMV Petrom a publicat informații despre managementul carbonului în raportul său de sustenabilitate începând cu 2018. Astfel, compania a redus emisiile de carbon ale operațiunilor sale cu 22% în 2019 față de 2010. Pe viitor, OMV Petrom își va aprofunda analiza și raportarea cu privire la riscurile asociate schimbărilor climatice și gestionarea acestora, a mai transmis compania, în comunicat.

Despre TCFD

La 4 decembrie 2015, Financial Stability Board (FSB, Consiliul pentru stabilitate financiară) a înființat Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice). Recomandările TCFD, care au fost publicate în Raportul de Recomandări TCFD (TCFD Recommendations Report) din 29 iunie 2017, sunt concepute pentru a ajuta companiile să raporteze informații consecvente, utile, anticipative privind impactul financiar material al riscurilor și oportunităților legate de schimbările climatice, pentru utilizare de către creditori, asigurători, investitori și alte părți interesate.

În iunie 2020, peste 1.300 de organizații din întreaga lume, inclusiv OMV Aktiengesellschaft, erau susținători oficiali ai TCFD. Organizațiile și companiile care și-au declarat sprijinul provin atât din sectorul public, cât și din cel privat și includ corporații, guverne naționale, ministere guvernamentale, bănci centrale, autorități de reglementare, burse de valori și agenții de rating. Mai multe informații despre TCFD pot fi găsite pe www.fsb-tcfd.org.

(Foto main: Centrala Brazi – sursa: OMV Petrom)

ARTICOLE SIMILARE:

Strategia primarilor din C40 pentru o recuperare verde și echitabilă: orașe „de 15 minute”

Sondaj: Generația Millennials se teme mai mult de șomaj, corupție și război decât de schimbările climatice

Ziua mondială a orașelor. Șeful ONU: Orașele sunt „câmp de luptă” pentru criza climatică

Planul CE de ieșire din criză: O Europă verde, digitalizată și rezistentă, pentru noua generație