Skip to main content

„Piața auto se îndreaptă spre vehicule electrice mai repede decât anticipa cineva. Pentru serviciile de pe marginea drumului care oferă încărcare, acest lucru reprezintă o mare oportunitate”, se arată într-un articol publicat de ABB.

„În doar 20 de ani, peste 50% din mașinile noi aflate în circulație vor avea propulsie electrică, potrivit estimărilor unor cercetători. În urmă cu 3 ani, ei se așteptau ca doar o treime din noile autovehicule să fie electrice”, se precizează în articol.

  • Motivele acestei creșteri ar fi: tehnologia îmbunătățită, cererea crescută a consumatorilor, precum și sensibilitatea publică tot mai mare față de problemele de mediu.

În Norvegia, viitorul deja a sosit: aproape 60% din mașinile noi în circulație sunt acum electrice. Această transformare rapidă ridică o întrebare serioasă pentru benzinării, puncte de oprire pentru service și alte afaceri de pe marginea drumurilor: cum pot capitaliza mai bine revoluția vehiculelor electrice? Și ce alte servicii pot oferi pentru a atrage proprietarii de vehicule electrice să cheltuiască în timp ce își încarcă mașina? Operatorii au o oportunitate uriașă la îndemână și ar trebui să se pregătească pentru schimbare.

Acesta este momentul potrivit pentru cei care mută primii să  își transforme benzinăriile în hub-uri energetice. Infrastructura și tehnologia necesară pentru a oferi proprietarilor de vehicule electrice o experiență rapidă și neîntreruptă de încărcare deja există. E ușor de potrivit. E scalabilă. Și pentru proprietarii de benzinării, e un mod grozav de a ieși din mulțime, de a construi loialitate față de brand, de a-și adapta businessul la viitor și de a atrage un nou val de consumatori”, mai scrie în materialul publicat de ABB.

Un studiu derulat în 2019 în SUA a sondat obiceiurile și preferințele proprietarilor curenți și potențiali de vehicule electrice. Participanții au fost întrebați ce ar însemna pentru ei o experiență de încărcare „convenabilă”. Dintre respondenți, 68% au spus că să folosească un centru de încărcare rapidă într-o benzinărie sau o facilitate similară ar fi „complet”, ori „foarte” convenabil.

  • Puteți citi AICI materialul complet publicat de ABB.

Vânzările de mașini electrice, în creștere și în România

În ceea ce privește piața din România de vehicule electrice, datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), consultate de AGERPRES, arată că românii au cumpărat 3.772 de autoturisme ecologice, în primele şapte luni ale anului, în creştere cu 3,57% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, când numărul achiziţiilor a fost de 3.642 de unităţi.

  • La 31 iulie 2020, ponderea autoturismelor electrice şi hibride noi în totalul pieţei auto locale era de 6,1%, peste nivelul din anul precedent, când aceasta a fost de 3,9%.

Potrivit datelor, în intervalul ianuarie – iulie 2020, cele mai multe achiziţii au fost consemnate la categoria autoturismelor hibride, respectiv 2.477 de unităţi, în scădere însă cu 11,5%, comparativ cu primele şapte luni din 2019.

Vânzările de autoturisme electrice au înregistrat o creştere de 38,6%, până la 988 de exemplare, în timp de modelele plug-in au fost în număr de 357 de unităţi, mai multe cu 115,1%, raportat la perioada de referinţă. Aflați mai multe detalii în articolul Agerpres.

ARTICOLE SIMILARE:

Noi obligații privind încărcarea vehiculelor electrice și automatizarea temperaturii în clădiri

Cum s-a dezvoltat Cooperativa de Energie într-o jumătate de an, atrăgând printre membri business-uri de cartier, cafenele sau antreprenori în piscicultură

Enel X și-a triplat rețeaua de puncte publice de încărcare a vehiculelor electrice

OMV Petrom va instala 30 de puncte de încărcare rapidă pentru mașinile electrice în benzinării din România și Bulgaria