Skip to main content

Ambasada Sustenabilității în România va organiza pe data de 15 noiembrie o nouă dezbatere SustainAbility Talks. Tema ediției va fi „Energia zilei de mâine”, iar NewsEnergy este partener media. Dezbaterea își propună să găsească răspunsuri la subiecte precum cele mai relevante noutăți privind cadrul de reglementare european și impactul în plan local, rolul autorităților în accelerarea tranziției energetice, proiecte strategice pentru consolidarea sectorului energetic din România și stadiul implementării acestora.

Evenimentul va avea loc în București, la hotel Novotel (Calea Victoriei 37B Sector 1), sala Paris, și este deschis presei, membrilor comunității ASR, dar și publicului larg interesat.

În cadrul acestei ediții abordăm subiectul energiei, deoarece acesta este un sector vital în economia românească, căci fără energie niciun alt sector nu poate funcționa. ENERGIA este un domeniu critic pentru economie, iar printr-o gestionare corectă a resurselor și investițiilor, România poate deveni în următorii ani un furnizor de stabilitate în regiune”, arată Ambasada Sustenabilității în România.

Câteva dintre principalele subiecte ce vor fi abordate în timpul dezbaterii:

  • Cum poate deveni România cel mai important pilon de dezvoltare şi securitate energetică pentru întreaga regiune?
  • Cum se corelează Strategia Energetică a României 2022-2030, cu alte strategii sectoriale relevante și planuri de acțiune relevante pentru decarbonizarea economiei românești (Strategia pe Termen Lung, Strategia pe Economie Circulară – ROCES 2030, Planurile Naționale Integrate în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC)?
  • Cum reducem decalajele de producție, acoperire, depozitare și finanțare pentru o tranziție energetică justă și rapidă?
  • Care sunt principalele surse de finanțare a tranziției și care este gradul lor de accesare / absorbție până la acest moment?
  • Ce facem cu prosumatorii casnici și prosumatorii companii? Care sunt în acest moment, principalele provocări, oportunități și riscuri?
  • Cum gestionăm cât mai eficient, dimensiunea socială a tranziției energetice – consumatorul vulnerabil și sărăcia energetică, dar și dezvoltarea economică deficitară a unor zone fără acces la energie?
  • Cum arată sistemul energetic ideal al României (mix de producție, mix de consum, model economic și model social) și cum ajungem acolo?
  • Cât de pregătită este piața muncii din România pentru tranziția energetică?
  • Cum contribuie digitalizarea și tehnologia la accelerarea tranziției energetice?
  • Cum influențează miza de aderare la OCDE procesul de tranziție energetică?

Totodată, în cadrul evenimentului se vor detalii despre percepția consumatorului final privind tema dezbaterii, prin intermediul unui sondaj național cantitativ (studiu Omnibus), realizat cu sprijinul IZI data, mai transmite Ambasada Sustenabilității în România.

Mai multe detalii și linkul de înscriere la eveniment se regăsesc pe pagina: https://ambasadasustenabilitatii.ro/sustainability-talks-30-energia-zilei-de-maine/

Sursa foto: Pixabay.com

ARTICOLE SIMILARE:

Energie pentru Viață: Lumină pentru copii și bătrâni uitați în întuneric // REPORTAJ

Modele norvegiene de bune practici privind tranziția energetică pentru orașe mici din România

Corina Murafa, ORSE: România are la dispoziție fonduri europene de miliarde de euro pentru a reduce sărăcia energetică