Skip to main content

Compania poloneză Polenergia și Siemens Energy și-au unit forțele pentru a dezvolta împreună tehnologia hidrogenului, care să ajute la decarbonarea sectorului energetic.

Cele două companii au semnat luni, pe 29 iunie, o scrisoare de intenție prin care își vor concentra eforturile pe piața poloneză, potrivit h2-view.com.

Credem în hidrogen și vrem să obținem o poziție în acest sector pe piața domestică cât mai repede posibil”, a declarat Michał Michalski, Președinte al Consiliului de Administrație al Polenergia.

Prin acest parteneriat, companiile vor explora aplicarea industrială a cogenerării de înaltă eficiență și introducerea soluțiilor de producere a hidrogenului.

„Siemens Energy a modernizat cu succes infrastructura energetică mulți ani, alocând fonduri semnificative în cercetare și dezvoltare pentru a găsi soluții care să determine viitorul sectorului energetic”, a declarat, la rândul său, Grzegorz Nalety, CEO al Siemens Energy, conform sursei citate.

Citiți știrea completă AICI.

  • Tehnologia hidrogenului este puternic susținută de Comisia Europeană, care a anunțat, ca parte a noii strategii industriale, o Alianță pentru hidrogen curat, menită să accelereze decarbonizarea industriei și să mențină poziția UE de lider în sectorul industrial.

ARTICOLE SIMILARE:

Studiu EY: Sectorul energiei regenerabile dă semne că-și revine rapid, în pofida impactului COVID-19

Planul CE de ieșire din criză: O Europă verde, digitalizată și rezistentă, pentru noua generație

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a devenit operațional

Răzvan Nicolescu, Deloitte: Cât de pregătită e industria din România să capitalizeze oportunitățile uriașe aduse de Green Deal?