În perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2021, va avea loc a patra ediție a World Nuclear Exhibition (WNE), cea mai mare expoziție din lume dedicată sectorului nuclear civil. Evenimentul va avea loc la Paris Nord Villepinte, Sala 7. Președinții marilor contractori și personalități instituționale internaționale vor vorbi în jurul temei centrale a celei de-a 4-a ediții a WNE 2021: „Industria nucleară, un jucător cheie pentru o societate cu emisii reduse de carbon și într-un viitor responsabil”.
- NewsEnergy este partener media al acestui eveniment internațional, la care va fi reprezentată și Romatom.
Evenimente incluse în programul Tribunelor Sponsorilor
Miercuri, 1 decembrie – Sala Panel
9:30 – 10:20 – Va accepta industria nucleară provocările globale?
10:30 – 11:20 – Contribuția la viitorul generării de energie nucleară ca energie sigură, competitivă și fiabilă cu emisii reduse de carbon
11:30 – 12:20 – Trecerea nuclearului la 4G și mai departe – În mod fiabil. Împreună.
14:00 – 14:50 – Regândirea industriei nucleare: adaptarea sectorului pentru a furniza energia nucleară necesară pentru o lume care se decarbonizează rapid
WORKSHOPS
În programul Atelierelor se află:
Ziua 1 – 30 noiembrie
14:00 – 14:30: Reactorul Westinghouse AP1000® este literalmente cel mai sigur reactor care funcționează din lume după toate parametrii de siguranță.
15:30 – 16:00: Tehnologii I&C de siguranță de la ROLLS-ROYCE: de la cercetare și dezvoltare (R&D) până la implementare pe reactoare nucleare
Ziua 2 – 1 decembrie
11:00 – 11:30: Un parteneriat strategic pentru transformarea ingineriei nucleare a EDF.
17:00-18:30: Sala de panouri – WNE va oferi o perspectivă asupra piețelor emergente pentru hidrogen și alte utilizări de energie produse din energie nucleară
SMR și ZIUA REACTORULUI AVANSAT
A treia zi a WNE va fi dedicată tehnologiilor SMR și Advanced Reactors! O oportunitate unică de a discuta cu factorii de decizie la nivel înalt despre nevoile de investiții de capital, provocările lanțului de aprovizionare, armonizarea reglementărilor, acceptarea publicului, cerințele de siguranță și securitate.
Aflați mai multe detalii pe www.world-nuclear-exhibition.com și [email protected].
România vrea să construiască șase module NuScale până în 2028
Directorul executiv al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă, şi preşedintele şi directorul general al NuScale Power, John Hopkins, au semnat în urmă cu o săptămână, la Glasgow, documentele oficiale ale acordului pe baza cărora cele două companii vor coopera pentru construcţia unui reactor nuclear modular de mici dimensiuni (Small Modular Reactor – SMR) în România.
Semnarea documentelor a avut loc după ce Administraţia SUA a anunţat că firma americană NuScale Power va construi în România un reactor nuclear modular de mici dimensiuni. Potrivit Nuclearelectrica şi ministrului interimar al Energiei, Virgil Popescu, NuScale Power este singura companie care a primit aprobarea Comisiei de Reglementare Nucleară din SUA pentru proiectarea şi dezvoltarea unui reactor modular de mici dimensiuni, etapă esenţială în construirea şi implementarea tehnologiei SMR.
- Prin această iniţiativă, este de aşteptat ca primul modul NuScale să fie construit până în 2027, iar prima unitate completă cu 6 module să fie finalizată până în 2028. Acest lucru înseamnă cu doi ani înainte ca reactorul să fie utilizat în Statele Unite, conform planificării, se menţionează într-un comunicat remis de Ambasada SUA la Bucureşti, potrivit Agerpres.
ARTICOLE SIMILARE:
Euronews: Nuclear vs regenerabile în tranziția verde a României / VIDEO