Skip to main content

În plin scandal cu Uniunea Europeană în legătură cu piața de energie, o delegație impresionantă din Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în frunte cu președintele Dumitru Chiriță, a plecat la o conferință pe energie la Abu Dhabi. Este vorba despre Congresul Mondial al Energiei, care se desfășoară între 9 și 12 septembrie în capitala Emiratelor Arabe Unite și nimeni din conducerea ANRE nu are vreo contribuție la acest eveniment. În plus, au plecat cu două zile înainte să înceapă evenimentul, iar excursia include vizitarea unor obiective turistice precum Marea Moschee sau Insula Palmier, au declarat pentru NewsEnergy surse din ANRE.  

Chirita Dumitru

Dumitru Chiriță

Delegația este condusă de președintele ANRE, Dumitru Chiriță, de vicepreședintele Marian Neacșu și de secretarul general Radu Bădiță, toți membri sau foști membri ai PSD. 

Niciunul nu are vreo intervenție la conferință, iar în CV-ul lui Chiriță, fost electrician care a ajuns la conducerea ANRE pe filiera PSD, nu scrie că ar cunoaște nici măcar limba engleză. 

Marian Neacșu este un specialist în furaje și nutriția animalelor, fost secretar general al PSD, în prezent membru al partidului PRO România condus de fostul premier Victor Ponta (detalii, AICI).

Marian Neacsu - sursa: Facebook

Marian Neacșu – sursa: Facebook

  • Deși încă nu au confirmat oficial costurile și programul integral, surse din ANRE ne-au declarat că peste 20.000 de euro se vor cheltui cu această deplasare, bani luați din cei ai contribuabililor, întrucât ANRE este o instituție al cărei buget se bazează pe taxele încasate de la companiile din sectorul energetic, luate de la consumatori.

Mai mult, prin OUG 114/2018, aprobată de guvernul Dăncilă la finele anului trecut, companiile din sectorul energetic au fost obligate să plătească o taxă de 2% din cifra de afaceri către ANRE.

Următoarea ediție a Congresului Mondial al Energiei se va organiza peste doi ani în Rusia, la Sankt Petersburg, sub patronajul premierului rus Dmitri Medvedev.

NOTĂ: Vom reveni cu detalii imediat ce vom primi un punct de vedere de la ANRE.

ARTICOLE SIMILARE:

Umbra lui Putin la Palatul Victoria

Iulian Iancu contestă numirea lui Neacșu la ANRE, condamnat după ce și-a angajat fiica la biroul parlamentar. Și Iancu își angajase fratele

Numire scandaloasă. Un specialist în furaje de la partidul PRO România, ales vicepreședinte ANRE

România, la un pas de Curtea de Justiție a UE, din cauza restricțiilor de pe piața gazelor

ALARMĂ: Autoritățile recunosc, în sfârșit, că rușii ar putea întrerupe livrările la iarnă și nu vom avea destule gaze