Skip to main content

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, implementează două proiecte pentru dezvoltarea de sisteme fotovoltaice destinate retailerului PENNY în Turda și Ștefănești, cu o capacitate instalată de 1.250 kWp, a transmis compania, într-un comunicat.

Proiectul din Turda presupune livrarea la cheie a unui sistem fotovoltaic format din 1.235 de panouri fotovoltaice amplasate pe acoperișul depozitului PENNY din oraș. În Ștefănești, Enel X va implementa un sistem fotovoltaic ce presupune amplasarea a 1.573 de panouri fotovoltaice pe acoperișul depozitului local al PENNY.

În ambele cazuri, sistemele fotovoltaice includ și celule solare monocristaline bifaciale (double glass), ce reprezintă o noutate pe piața românească.

Care sunt economiile anuale cu energia electrică estimate

Avantajul principal al celulelor solare de acest tip constă în conversia concomitentă a luminii incidente pe ambele suprafețe ale dispozitivului, proces ce sporește producția de energie electrică cu până la 30%, reducând semnificativ costul de energie electrică al sistemului solar, prin urmare o rentabilitate mai mare a investiției.

Sistemele fotovoltaice implementate pe acoperișul depozitelor PENNY România asigură o producție anuală de energie electrică de 445 MWh fiecare, contribuind împreună la reducerea cu 771 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectele îi aduc retailerului Rewe economii anuale cu energia electrică estimate la circa 150.000 de euro.

ARTICOLE SIMILARE:

Cooperativa de Energie vrea să cumpere un furnizor de electricitate cu împrumuturi de la membri. Cât e dobânda anuală

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a devenit operațional

Premieră: Electricitatea produsă din surse regenerabile în 2020, în UE, a devansat-o pe cea din combustibili fosili

Enel X România instalează peste 1.200 de panouri fotovoltaice pentru Mega Image