Skip to main content

Enel X și-a extins rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice la peste 30.000 de puncte publice, o creștere de aproximativ trei ori de la circa 10.500 deja disponibile, lansând serviciul eRoaming în colaborare cu operatorul olandez de rețele de încărcare a vehiculelor electrice Allego, precum și cu Robert Bosch GmbH și cu compania germană Innogy.

În cadrul platformei de mobilitate electrică Hubject, această colaborare permite utilizatorilor aplicației Enel X JuicePass să-și încarce vehiculele electrice, fără a semna noi contracte, la stațiile de încărcare operate de Allego, Bosch și Innogy, cu o rețea de peste 19.500 de puncte de încărcare în Belgia, Germania, Luxemburg și Olanda.

„Enel X oferă șoferilor de vehicule electrice o experiență simplă de încărcare în toată Europa, fără a fi nevoie să se preocupe de locurile unde să-și încarce vehiculele electrice în străinătate sau să încheie contracte cu alți furnizori. Am finalizat acest proiect în condiții de siguranță și, privind în viitor, vom continua să lansăm inițiative similare de eRoaming pentru a încuraja redresarea economică prin modelul nostru de afaceri sustenabil. În acest scop, vom profita și de oportunitățile vaste oferite de rețeaua Hubject, în vederea creării unei adevărate autostrăzi electrice pan-europene care să îi călăuzească pe europeni prin această perioadă plină de provocări către o societate cu adevărat deschisă”, a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X, într-un comunicat.

  • Clienții JuicePass vor putea utiliza aplicația în Germania și Benelux pentru a vizualiza informații despre locația punctelor de încărcare, puterea disponibilă, tipul de conector, disponibilitatea în timp real și prețurile în regim de roaming.

Rețeaua Allego din Uniunea Europeană are peste 15.000 de puncte publice de încărcare disponibile prin Hubject, dintre care peste 1.000 sunt rapide (50 până la 175 kW) și 200 ultra-rapide (175 – 350 kW), toate instalate în Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda și Regatul Unit.

În mod similar, rețeaua Innogy are în jur de 5.000 de puncte publice de încărcare, 4.000 dintre ele disponibile prin rețeaua Hubject, dintre care 300 sunt rapide (50 până la 175 kW). Bosch operează o rețea de aproximativ 550 de puncte de încărcare, disponibile și prin Hubject. Rețelele operate de Bosch și Innogy sunt instalate în toată Germania.

  • Enel X a pus la dispoziție o infrastructură publică compusă din aproximativ 10.500 de puncte, inclusiv cele din rețelele proprii din Italia, Spania și România, precum și cele din rețele terțe.

Compania a încheiat mai multe acorduri de interoperabilitate pentru a lărgi rețeaua publică de încărcare disponibilă clienților din toată Europa, extinzându-și acoperirea ca furnizor de servicii de mobilitate electrică în Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Elveția.

În general, Enel X își va crește rețeaua de puncte de încărcare publice și private puse la dispoziție la nivel global la aproximativ 736.000 până în 2022, de la aproximativ 100.000 în prezent, cu scopul de a sprijini absorbția de vehicule electrice și decarbonizare a sectorului transporturilor, se mai arată în comunicat.

Interoperabilitatea sau eRoaming este o componentă structurală a misiunii Enel X de a crea soluții de încărcare pentru toate utilizările (acasă, birou, tranzit), care sunt disponibile printr-un singur punct de acces, și anume aplicația JuicePass de la Enel X. Această aplicație este interfața unică pentru clienții Enel X care își încarcă vehiculele la domiciliu și la birou, precum și pentru accesul la rețeaua publică de puncte de încărcare a Enel X și a partenerilor săi, precum și la întreaga rețea Hubject de 200.000 de puncte de încărcare.

ARTICOLE SIMILARE:

OMV Petrom va instala 30 de puncte de încărcare rapidă pentru mașinile electrice în benzinării din România și Bulgaria

Proiect: Prima rețea din lume de distribuție 100% hidrogen verde pentru locuințe

Răzvan Nicolescu, Deloitte: Cât de pregătită e industria din România să capitalizeze oportunitățile uriașe aduse de Green Deal?

Marea Britanie vrea să interzică vânzarea mașinilor pe motorină, benzină și hybride