Skip to main content

România Durabilă și EM360 Group organizează joi, 19 mai 2022, începând cu ora 11.00, evenimentul online ”Energia României în Noua Economie‘’, o discuție interactivă ce va avea printre teme impactul războiului din Ucraina: noua economie europeană și reorientarea strategică a sectorului energetic. 

Anul 2022 este anul marilor încercări apărute în piața energiei la nivel global și la nivel autohton. Invadarea Ucrainei de către Rusia a adus noi provocări și constrângeri în sectorul energetic mondial. Uniunea Europeană impune sancțiuni și restricții companiilor rusești și solicită statelor membre să regândească modul de reorientare a direcțiilor de dezvoltare a pieței energiei europene.  În acest context, România dispune de un atu național.

  • Valorificarea superioară a resurselor naturale ale României trebuie să fie acum o șansă reală pentru ca economia națională să poată depăși o perioadă extrem de critică.

Profitând de potențialul din subsolul Mării Negre și din resursele onshore de mare adâncime, România poate atinge un nivel suficient de ridicat al producției interne pentru a reuși să-și satisfacă nevoia de securitate energetică. 

Investițiile în producția de gaze naturale au un impact puternic în ansamblul economiei României, prin locurile de muncă susținute, prin contribuțiile la bugetul de stat, prin crearea de oportunități de afaceri pentru alte industrii și servicii. Importanța politicilor publice coerente și adoptarea unui cadru legislativ și de reglementare stabil și predictibil rămân în continu­are decisive pentru dezvoltarea nu numai a sectorului energetic, dar și a economiei în ansamblul ei.

Tematica evenimentului va cuprinde subiecte precum:

  • Piața energiei: în ce lume vom trăi?
  • Impactul războiului din Ucraina: Noua economie europeană și reorientarea strategică a sectorului energetic
  • Prioritățile strategice pentru lansarea proiectelor de la Marea Neagră. Importanța strategică a Mării Negre pentru dezvoltarea României;
  • Reglementarea strategică în favoarea proiectelor de investiții.
  • Contextul geopolitic si remodelarea Green Deal

Dezbaterea va fi transmisă pe paginile de facebook ale organizatorilor EM360 Studio și România Durabilă. În cadrul acesteia, se va răspunde întrebărilor primite în timp real de la participanți și de la jurnaliști. 

Noua Economie este un demers inițiat de România Durabilă și EM360 care susține un dialog permanent între Executiv și mediul de afaceri. Evenimentul se bucură de sprijinul Federației Patronale Petrol și Gaze în calitate de partener strategic și al partenerilor instituționali – ASPES, RomEficiența și Asociația Energia Inteligentă.

Parteneri media: Agerpres, Financial Intelligence, The Diplomat, Money, Profit, Bugetul, Lumea Justiției, Lumea Banilor, Economistul, Club Economic, Spot Media, InvesTenergy, Energy-Center, e-nergia și NewsEnergy. Partener monitorizare media: Klarmedia.

ARTICOLE SIMILARE:

SPECIAL: Tranziția energetică și noile provocări de securitate sau stabilitate – BETD 2022

REPowerRO: Soluții pentru creșterea securității energetice a României