Skip to main content

ENERGY EXPO 2024, organizat în premieră de MTR Media Group cu suportul Ministerului Energiei, va avea loc în perioada 10-13 octombrie 2024, la Hala Laminor din București, au anunțat organizatorii, într-un comunicat de presă.

  • Peste 30.000 mp de spațiu expozițional – interior și exterior, peste 300 de expozanți, cel puțin 12 conferințe cu +100 speakeri naționali și internaționali
  • Evenimentul va reuni, în zona Connect, autorități locale din toată țara, pentru un dialog deschis cu reprezentanții mediului privat, investitori și factori de decizie.

Aflat la prima ediție, în parteneriat cu Ministerul Energiei, ENERGY EXPO 2024 va reuni în perioada 10-13 octombrie 2024, la Hala Laminor din București, peste 300 de companii internaționale și locale, care își vor prezenta în detaliu serviciile, produsele și soluțiile exclusive pentru piața de energie din România. Zona expozițională va acoperi o suprafață impresionantă de 30.000 mp, ce va deservi atât standurile expozanților, spațiile de networking și conferințe, cât și Connect, o zonă special integrată în cadrul evenimentului pentru a facilita interacțiunea directă dintre producători, investitori, contractori, dezvoltatori, consultanți și specialiști în domeniu, autoritățile locale reprezentative la nivel național și asociațiile de profil.

Experiență și know-how

“Piața evenimentelor de energie din ultima perioadă, în special pe segmentul energiei din surse regenerabile și pe teme de sustenabilitate sau eficiență energetică, este efervescentă, însă scopul ENERGY EXPO este să acopere întreaga industrie de energie, să creeze conexiuni, să genereze dezbateri și să ofere un suport real, pe termen lung, celor care activează inclusiv în domenii conexe, pe de-o parte, cât și consumatorilor finali. Prima ediție va da startul unui eveniment de amploare, pentru care deținem toate resursele de organizare, avem know-how-ul și expertiza necesară, iar aici experiența de peste 20 ani a trustului MTR Media Group va face diferența. Ne-am propus să transformăm ENERGY EXPO într-un reper anual pentru toți jucătorii din piață, de la producători la cei mai mari consumatori de energie, dar și pentru companiile care vizează trecerea la eficientizarea energetică și tranziția către sustenabilitate, prin crearea proprie de energie regenerabilă. Hala Laminor este locul potrivit pentru o astfel de expoziție, ca să putem pune România pe harta evenimentelor internaționale de profil. ENERGY EXPO București va fi un eveniment la standarde internaționale, cu standuri futuriste, echipamente inovative, iar ofertele expoziționale pregătite pentru parteneri sunt flexibile, fie în variante standard, fie all inclusive, fie personalizabile conform nevoilor și dorințelor acestora, a explicat Mirela Secan, Event Coordinator ENERGY EXPO.

Energie sub toate formele

Expozanții ENERGY EXPO 2024 vor putea acoperi toate tipurile de energie, respectiv toate segmentele din piața de energie, de la sisteme fotovoltaice (PV) și sisteme termice solare, inginerie, achiziții și construcții (EPC), eolian – onshore & offshore wind, sisteme de stocare a energiei, soluții pentru control și automatizare industrială, infrastructură și tehnologii (rețele inteligente, soluții pentru centre de date etc.), orașe și clădiri inteligente, precum și eficiență energetică, AI & digitalizare, combustibili curați (ex: biogaz, bioetanol, GNL, GNC), auto și mobilitate electrică – vehicule electrice (EVs), hibride, mobilitate pe bază de gaz natural comprimat (GNC) sau lichefiat (GNL), hidrogen (H2), petrol și gaze naturale, industria extractivă, energie hidro, energie nucleară, biomasă, energie geotermală, pompe de căldură și alte tehnologii de încălzire & răcire, economie circulară, hidrogen, captarea și stocarea/utilizarea carbonului (CCS/CCU), industria apei și apă uzată, companii specializate în resurse umane și reconversie profesională, instituții de consultanță și finanțare (de la bănci la fonduri de investiții), până la aplicații pentru marii consumatori din diferite industrii: materiale de construcții (ciment, aluminiu etc.), echipamente de construcții grele, producători de semiconductoare, electronice, industria chimică, produse alimentare și băuturi, industria textilă etc. Eficiența energetică și soluțiile tehnice, economice sau de finanțare pentru reducerea consumului de energie reprezintă un alt segment important, care va fi de interes pentru vizitatorii ENERGY EXPO 2024.

Focus pe energia din surse regenerabile

Industria energiei din surse regenerabile își dă întâlnire la ENERGY EXPO 2024, iar vizitatorii târgului vor avea posibilitatea să aibă o imagine în detaliu asupra sectorului energiei din surse regenerabile din România, cu acces direct la oferte dedicate și cele mai bune pachete. Sub sloganul „JOIN THE EVOLUTION”, ENERGY EXPO va deveni un punct de referință în industrie și un loc de întâlnire atât pentru segmentele B2B, cât și B2C, oferind soluții practice și consumatorilor finali. De asemenea, obiectivul ENERGY EXPO este să creeze o platformă de comunicare complexă între companii, factori de decizie și clienți. Consultanți și specialiști de marcă vor oferi sfaturi pentru maximizarea potențialului pe care România îl are în domeniul energiilor curate, vor prezenta posibilități de finanțare ale viitoarelor mari proiecte și soluții pentru tranziția electrică către sustenabilitate.

Tehnologii emergente

Companiile care vor avea standuri de prezentare în cadrul ENERGY EXPO 2024 vor acoperi întregul ecosistem de energie din surse regenerabile. Zona de soluții de energie regenerabilă va fi acoperită de expozanți specializați în producție, alături de furnizori de componente și tehnologii asociate. Componenta de stocare și management al energiei va fi reprezentată de jucători inovatori care își adaptează sistemele la cererea complexă din industrie. Zona de infrastructură de rețea va atrage companii furnizoare de soluții și tehnologii smart pentru management, alături de platforme pentru distribuția de servicii energetice. Segmentul de tehnologii emergente se va axa pe companiile care redefinesc industria cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI), blockchain-ului și a altor sisteme dedicate noilor soluții de mobilitate.

În zona de servicii energetice se vor găsi expozanți care oferă servicii de consultanță, project management, mentenanță și audit energetic. De-a lungul celor patru zile ale evenimentului vor fi prezentate inclusiv sisteme fotovoltaice, alături de sisteme hibride pentru toate aplicațiile off grid. De asemenea, vor fi expuse studii de caz cu privire la cele mai bune produse și soluții adecvate consumatorului casnic – sisteme fotovoltaice integrate pentru acoperiș, sisteme fotovoltaice integrate pentru fațadă, sisteme de umbrire cu jaluzele fotovoltaice, iluminat stradal prin fotovoltaice, sisteme de măsurare și alte soluții emergente.

12 conferințe, +100 speakeri

Pe scenele ENERGY EXPO 2024 vor urca unii dintre cei mai importanți reprezentanți din industria energiei și factori de decizie din zona guvernamentală. Aceștia vor discuta despre cele mai presante subiecte din industrie și vor trasa liniile directoare pentru viitorul investițiilor din sector, în cadrul conferințelor care vor reuni peste 100 de speakeri internaționali și locali.

În cele patru zile de expoziție, ENERGY EXPO 2024 va găzdui în total 12 conferințe și evenimente de lansare și demonstrații ale expozanților, cu momente importante și prezentări în premieră pentru România. În cadrul conferințelor, se vor iniția dezbateri relevante pe subiecte de interes major pentru industria regenerabilelor, cum ar fi strategia energetică a României, viitorul energiei solare, rolul prosumatorilor, piața certificatelor verzi și provocările legislative, dar și perspectivele de dezvoltare ale pieței. Eficiența energetică este, de asemenea, o prioritate, alături de valorificarea energiei solare și a altor tehnologii verzi inovatoare.

Obiectiv comun: să deschidem calea către un viitor energetic durabil

Echipa ENERGY EXPO 2024 este formată din 18 specialiști pe partea de operațional, care gestionează relațiile strategice cu liderii din sectorul energetic, parteneri, sponsori și expozanți, și peste 50 de colaboratori ai echipei expoziționale, cu experiență în amenajare și organizare de târguri și evenimente atât la nivel național, cât și internațional. “În spatele fiecărui eveniment măreț se află o echipă de oameni pasionați și dedicați. Echipa noastră de la ENERGY EXPO nu este diferită. Suntem un grup divers de experți și vizionari, toți uniți de-un obiectiv comun: să deschidem calea către un viitor energetic durabil. Credem în puterea unității, a creativității și a inovației, iar aceste principii sunt cele care ne ghidează fiecare pas. Asta vrem să le insuflăm partenerilor noștri, precum și celor peste 200 de voluntari pe care îi vom avea la prima ediție ENERGY EXPO”, a adăugat coordonatorul evenimentului, Mirela Secan.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina evenimentului: www.energyexpo.ro

ARTICOLE SIMILARE:

Forumul România Eficientă 2024: Noile reglementări pentru clădiri aduse de EPBD

GREEN ENERGY EXPO & ROMENVIROTEC – târg de energii regenerabile și protecția mediului