Skip to main content

Niculae Havrileț, fost președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), este propunerea făcută de ALDE pentru conducerea Departamentului de Energie din cadrul Ministerului Economiei, au declarat pentru NewsEnergy surse din PNL. Practic el va conduce sectorul energetic.

Propunerea numirii lui Havrileț ca secretar de stat se află pe masa premierului Ludovic Orban.

Havrileț va rămâne, în același timp, în conducerea Romgaz și Electrica, două dintre cele mai mari companii ale statului.

Cine este Niculae Havrileț

Niculae Havrileț - sursa foto: pagina personală de Facebook

Niculae Havrileț – sursa foto: Facebook (pagina personală)

Cu o experiență de 35 de ani în inginerie și sectorul gazelor naturale, Niculae Havrileț a fost timp de 5 ani președintele ANRE – în perioada 2012 – 2017 – fiind susținut de liderii ALDE Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu. El a mai fost consilier al fostului ministru al Energiei, Anton Anton.

În prezent este membru în Consiliul de Administrație al Romgaz, dar și al Electrica.  Puteți citi CV-ul său complet AICI.

Havrileț este unul dintre promotorii liberalizării rapide a pieței de gaze naturale din România. În timpul mandatului său la conducerea ANRE a fost aprobată de către Guvernul Cioloș OUG 64/2016 privind liberalizarea totală a pieței gazelor.

Fostul șef al ANRE a susţinut că preţurile ar fi crescut şi mai mult dacă nu ar fi avut loc această liberalizare a pieţei. Măsura a fost anulată anul trecut de Guvernul Dăncilă, prin OUG 114/2018, iar acest lucru a atras România într-un proces de infringement.

ARTICOLE SIMILARE:

România, la un pas de Curtea de Justiție a UE, din cauza restricțiilor de pe piața gazelor

Numiri noi în CA la Electrica: un fost șef al ANRE și doi foști administratori la Tarom

Ce face ANRE cu banii consumatorilor de energie: și-a dublat bugetul pentru deplasări și a înființat un compartiment de protocol

Iohannis: E nevoie de consolidarea regimului sancționator pentru neglijență în serviciu la ANRE, nu de relaxarea lui

Bugetar de lux cu circa 18.000 euro pe lună, șeful ANRE scapă de grija răspunderii pentru gravă neglijență în serviciu