Skip to main content

Industria modei începe să fie mai atentă la impactul său asupra planetei, motiv pentru care marca de îmbrăcăminte de designer HUGO BOSS s-a alăturat Pactului Climatic. Compania s-a angajat să își reducă emisiile cu scopul de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon pe întregul său lanț de aprovizionare până în 2045. De asemenea, dezvăluie public date despre climă și mediu clienților și investitorilor, potrivit datelor comunicate de Comisia Europeană, pe pagina dedicată Pactului Climatic.

Iată misiunea de sustenabilitate asumată de compania HUGO BOSS:

„La HUGO BOSS ne asumăm responsabilitatea pentru conduita noastră de afaceri – fie în ceea ce privește produsele noastre, oamenii cu care interacționăm sau impactul nostru asupra mediului. Pentru a proteja mediul și clima, ne angajăm să introducem și să dezvoltăm în continuare procese mai ecologice și mai prietenoase cu mediul și luăm măsurile adecvate. Scopul nostru este de a reduce amprenta de mediu a întregului nostru lanț valoric (terenurile, magazinele, producția și logistica). Acțiunile noastre se concentrează pe obiectivul de a deveni neutri din punct de vedere climatic pentru întreg lanțul valoric până în 2045 și pentru propria noastră zonă de responsabilitate până în 2030. În acest fel, ne ghidăm după obiectivele noastre de reducere a emisiilor bazate pe știință”.

HUGO BOSS este o companie listată la bursă în segmentul premium al pieței globale de îmbrăcăminte. Are sediul în Metzingen, Germania. În 2021, HUGO BOSS avea peste 14.000 de angajați și a raportat o cifră de afaceri de 1,3 miliarde de euro.

Pactul european pentru climă este o mișcare de oameni uniți în jurul unei cauze comune, fiecare făcând pași pentru a construi o Europă mai durabilă pentru noi toți. Lansat de Comisia Europeană, Pactul Climatic face parte din Pactul Verde European și ajută UE să-și atingă obiectivul de a fi primul continent neutru din punct de vedere climatic din lume, până în 2050.

Ambasadorii Pactului Climatic european sunt oameni pasionați de acțiunile climatice și de schimbare. Ambasadorii au rolul de a informa, inspira și sprijini acțiunile climatice în comunitățile și rețelele proprii.

NOTĂ: Platforma NewsEnergy.ro a fost desemnată în 2021 Ambasador al Pactului Climatic European, rol din care sprijinim acțiunile de educație și conștientizare publică privind măsurile pe care cu toții le putem lua, inclusiv la nivel de cetățeni, pentru atenuarea schimbărilor climatice și protejarea mediului. 

SURSA FOTO: group.hugoboss.com

ARTICOLE SIMILARE:

Cel mai amplu pachet legislativ climatic, la vot în Parlamentul European săptămâna viitoare. Elemente-cheie și noutăți

Trei orașe din România vor fi sprijinite să devină neutre climatic până în 2030

Îmi fac rolul: Cum să economisesc bani, să sprijin Ucraina și să ajut planeta, consumând mai puțină energie