Skip to main content

Centrul Român al Energiei i-a ales recent în echipa de vicepreședinți pe Niculae Havrileț, fost președinte al ANRE și fost secretar de stat în Ministerul Economiei, precum și pe Frank Hajdinjak, fost CEO al E.ON România, iar Ioan Roșca, fost CEO al Electrica, a fost reales pentru un nou mandat, a anunțat asociația, într-un comunicat.

Echipa de vicepreședinți a fost aleasă pentru o perioadă de 3 ani, cu următoarele responsabilități:

Ioan Roșca - sursa foto: CRE

Ioan Roșca – sursa foto: CRE

  • Ioan Roșca – reconfirmat pentru un nou mandat, responsabil pentru Politici Energetice și Piața de Energie

A fost CEO al companiei Electrica S.A., ocupând diverse poziții în cei 25 de ani în cadrul companiei. Ioan Roșca este inginer energetician, primind distincția de Doctor în Inginerie Electrică în anul 2011 și ulterior diploma de MBA a Open University din Marea Britanie.

  • Niculae Havrileț – responsabil pentru Relația cu Mediul Guvernamental și Instituțional 
Niculae Havrilet - sursa foto CRE

Niculae Havrilet – sursa foto: CRE

Și-a început cariera profesională în compania Romgaz, lucrând în special în activitățile de distribuție a gazelor naturale. Între anii 2000 și 2001, a ocupat funcția de președinte al nou-înființatei Agenții pentru Domeniile Statului.

Din 2002 până în 2012 a fost secretar general al Asociației Naționale Profesionale a Persoanelor Fizice și Juridice Autorizate pentru Desfășurarea de Activități Specifice Sectorul Gazelor Naturale (ANPROGAZ).

În perioada 2012-2017, a ocupat funcția de președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și a participat activ la cele mai importante decizii privind transformarea sectorului energetic. Din 2017 până în 2019 a lucrat în Ministerul Energiei în calitate de consilier personal al Ministrului Energiei, iar din decembrie 2019 până în martie 2021 în funcția de Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în calitate de conducător al Departamentului pentru Energie. Începând din martie 2021, ocupă funcția de director de cabinet al Secretarului de Stat în Ministerul Energiei.

  • Frank Hajdinjak – va coordona Proiectele de Cercetare-Dezvoltare și Relația cu Instituțiile Europene
Frank Hajdinjak - sursa foto: CRE

Frank Hajdinjak – sursa foto: CRE

A fost CEO al E.ON România, ocupând diverse poziții în cei 25 de ani în cadrul companiei. Frank Hajdinjak a fost Președintele Federației Patronale a Companiilor de Utilități din Energie (ACUE) și membru în board-urile Asociației Concordia, Camerei de Comerț Româno-Germane și Consiliului Investitorilor Străini.

Cei 3 vicepreședinți sunt personalități recunoscute în domeniul energetic, cu experiență și expertiză de peste 25 de ani, ce au contribuit deja la dezvoltarea industriei energetice românești. Împreună, echipa de conducere a Centrului Român al Energiei își ia angajamentul de a purta un rol activ la transformarea sectorului energetic național, raportat la țintele europene de energie și climă și la susținerea permanentă a membrilor săi, cei mai relevanți jucători din industrie”, arată asociația.

Vocea industriei energetice româneşti la Bruxelles

Corneliu Bodea – sursa foto: CRE

Înființată în anul 2011, Centrul Român al Energiei (CRE), al cărei președinte este Corneliu Bodea, este una dintre cele mai reprezentantive asociații profesionale din domeniu, poziționată ca platformă de dialog dintre instituțiile românești și companiile active în sectorul energetic național şi omologii lor europeni.

În prezent, membrii CRE reprezintă toate domeniile energetice: producție si generare din toate tipurile de surse energetice, transport, distribuție și furnizare, furnizori de servicii energetice, tehnologie si proiectare, IT & C, precum și servicii juridice. Membrii CRE reprezintă peste 80.000 de angajați, cumulând o cifră de afaceri de aproximativ 15 miliarde de euro.

ARTICOLE SIMILARE:

Corneliu Bodea, CRE: Tranziția energetică se va face cu mult efort în România // INTERVIU

Marius Chiriac este noul director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia

UPDATE. Succes românesc de proporții la Bruxelles: Răzvan Nicolescu, în boardul EIT, cea mai mare instituție a UE în inovare

Apel din mediul privat: Ne trebuie o strategie de țară aliniată cu Green Deal, altfel ne planificăm eșecul!

Un proiect de cercetare în domeniul tehnologiei CCUS, în care e implicată și România, demarează în luna mai