Skip to main content

Ministrul Energiei, Anton Anton, și-a dat demisia din funcție, a anunțat biroul de presă al instituției. Decizia vine în contextul în care ALDE, formațiune politică din care face parte și Anton Anton, a decis aseară să iasă din coaliția de guvernare.

Demisia a fost înaintată premierului încă de aseară. Anton a preluat mandatul de ministru al Energiei în ianuarie 2018.

  • Funcția sa ar putea fi preluată interimar de ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

Miniştrii ALDE care nu se retrag din Guvern vor fi excluşi din partid, a anunţat, luni, liderul formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Pe cale de consecinţă a deciziei de a ieşi de la guvernare, Biroul Politic şi Delegaţia Permanentă au hotărât retragerea miniştrilor din Guvern şi cei care nu vor face acest lucru vor suporta consecinţele. Consecinţele înseamnă excluderea din partid. Eu nu am niciun fel de informaţie legată de vreun membru al ALDE care să nu respecte această decizie”, a declarat aseară Tăriceanu.

La această oră, Executivul s-a reunit în ultima ședință de cabinet din care mai fac parte cei patru miniștri ALDE.

Modificări importante la OUG 114 în Parlament

În paralel, în Parlament au avut loc astăzi dezbateri pe tema OUG 114/2018, adoptate de guvernul Dăncilă în luna decembrie. În acest context, au avut loc modificări importante: Comisia de Industrie din Camera Deputaților a avizat eliminarea prețului reglementat la gaze și energie. Acum, ordonanța se discuă în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, unde vor avea loc dezbaterile pe raport, deci cele finale.

„Sperăm ca astăzi, până la finalul zilei să respingem pe una dintre cele mai nocive ordonanțe din ultimii 30 de ani”, a transmis Cristina Prună, deputat USR.

Decizia finală asupra prevederilor finale ale actului normativ se va lua în plenul Camerei Deputaților.

ARTICOLE SIMILARE:

UPDATE: OUG 114/2018, discutată azi în Comisia de Industrie din Parlament. Prețul reglementat la gaze și energie, eliminat

ANALIZĂ. Statul a „înghețat” prețul gazelor, iar România va îngheța la iarnă, așteptând gazul de la ruși

UPDATE: Parteneriatul cu chinezii privind reactoarele 3 și 4, incert. SUA pledează pentru dezvoltarea unor reactoare nucleare modulare în România

Comisarul european pentru Energie, la București: Cerem statelor membre să elimine prețurile reglementate