Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, implementează un sistem fotovoltaic pentru retailerul Kaufland România în Turda, cu o capacitate instalată de 1 MWp. Proiectul presupune livrarea la cheie a unui sistem ce integrează peste 2.000 de panouri fotovoltaice amplasate pe terenul din imediata apropiere a centrului logistic Kaufland din Turda, o investiție care se ridică la 1 milion de euro, a transmis compania, într-un comunicat.
„Enel X continuă să sprijine mediul de afaceri în tranziția energetică și oferă soluții personalizate pentru companiile care pun sustenabilitatea în prim plan. Dincolo de impactul pozitiv asupra mediului, sistemele fotovoltaice duc la scăderea costurilor cu energia electrică, oferind beneficiarilor posibilitatea să își urmărească producția și, implicit, să-și eficientizeze consumul de energie”, a declarat Laurențiu Brumaru, Head of Sales & Marketing e-Industries, Enel X România.
„Prin acest demers, ne dorim să extindem acțiunile de sustenabilitate și lupta pentru protejarea mediului înconjurător. Proiectul, primul de acest gen din rețeaua Kaufland, contribuie la reducerea impactului asupra mediului, prin scăderea amprentei de carbon” susține Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs, Kaufland România.
- Sistemul fotovoltaic implementat pe terenul din vecinătatea centrului logistic Kaufland asigură o producție anuală de energie electrică de 1.277 MWh, contribuind la reducerea cu 595 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectul dezvoltat împreună cu Enel X aduce retailerului Kaufland România economii anuale cu energia electrică estimate la circa 112.000 de euro.
Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 11.500 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 2.350 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Economiile anuale înregistrate de companiile care și-au instalat astfel de surse de producție de energie depășesc 500.000 de euro, prin evitarea costurilor de transport și de distribuție a energiei electrice, precum și a contribuțiilor pentru certificatele verzi și cogenerare.
Enel X România este parte din Enel X, linia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică.
(Sursa foto: Enel X)
ARTICOLE SIMILARE:
Oamenii luminii. Energie pentru viață în casele izolate din Munții Apuseni // REPORTAJ
Romania Energy Hub, noua platformă pentru pregătirea tranziției energetice în România