Skip to main content

Președintele Transelectrica, Dănuț Carașol, și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea Politehnica din București a răspuns însă, pentru Edupedu.ro, că acesta a fost student, dar nu a finalizat studiile.

“Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, se arată în răspunsul UPB.

Contactat și întrebat de Edupedu.ro dacă a absolvit Politehnica din București, așa cum scrie în CV-ul public, Marius Dănuț Carașol a răspuns: “Nu pot să vorbesc, mulțumesc mult”.

  • Marius Dănuț Carașol, Președintele Directoratului Transelectrica.ro, scrie atât în CV-ul oficial, cât și în Biografia publicate pe site-ul gigantului energetic pe care îl conduce că “este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Carașol ar fi urmat cursurile universității, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o. Citiți continuarea articolului AICI.

Transelectrica a cerut documentele de studii

După apariția informațiilor în presă privind falsificarea CV-ului directorului general al companiei, Transelectrica a transmis, într-un comunicat, următorul punct de vedere:

În vederea clarificării acestei situații, Consiliul de Supraveghere al companiei i-a solicitat deja domnului Marius-Dănuț Carașol toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către UPB pentru validarea autenticității acestora.

În măsura în care autoritățile abilitate să autentifice documentele de studii ale domnului Marius-Dănuț Carașol se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale și statutare.

Consiliul de Supraveghere al Companiei analizează cu maximă seriozitate și responsabilitate această problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel național și o companie listată la Bursa de Valori București”.

Compania Transelectrica, deținută majoritar de Ministerul Economiei, este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pieței și menținerea siguranței Sistemului Eenergetic Național (SEN).

ARTICOLE SIMILARE:

Transelectrica, condusă de un fost procuror și de vicele PSD Dolj. O comparație cu cehii de la CEPS

EXCLUSIV: Conducerea ANRE se plimbă la Abu Dhabi pe banii consumatorilor de energie

Umbra lui Putin la Palatul Victoria

Loteria luminii. Oamenii pe care statul i-a uitat în întuneric – Partea I

ALDE vrea să își pună noi oameni în conducerea Electrica. Acționar minoritar: „Compania devine filială de partid”

Numire scandaloasă. Un specialist în furaje de la partidul PRO România, ales vicepreședinte ANRE

Transelectrica: Linia electrică de 400 kV Oradea-Bekescsaba, deblocată după 10 ani

Indemnizații duble pentru șefii Hidroelectrica. Cât câștigă un membru din Directorat și din Consiliul de Supraveghere

Administratorii Oil Terminal și-au triplat indemnizațiile, profitul companiei s-a prăbușit dramatic