Skip to main content

Fanii îndrăgitei trupe Coldplay, care va concerta pe 12 și 13 iunie 2024 la Arena Națională, vor putea ajunge la concert cu mijloace de transport în comun „verde”. Primăria Municipiului București a anunțat recent că vine în sprijinul participanților la spectacole și suplimentează programul de transport public, punând la dispoziția acestora autobuze electrice și hibride, precum și troleibuze cu autonomie.

În cele două zile, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) suplimentează programul de transport public ȋn intervalele orare 16:00-20:30 şi 22:45-00:30. Vor fi înființate două linii de transport și suplimentate alte două, astfel:

Înfiinţarea liniei 700 cu autobuze electrice – aceasta va funcţiona la un interval de succedare de circa 10 minute, ȋn ambele sensuri, ȋntre Piaţa Unirii şi Arena Naţională pe traseul: Piaţa Unirii, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, Bd. Decebal, Şos. Mihai Bravu, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin.

Ultima plecare de la Piaţa Unirii către Arena Naţională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Naţională către Piaţa Unirii va fi la ora 00:30.

Autobuzele vor efectua opriri ȋn staţiile: „Bd. I. C. Brătianu” (ȋn ambele sensuri), situate pe Bd. Unirii ȋn zona magazinului Unirea Shopping Center, respectiv „Piaţa Unirii 4”, „Piaţa Unirii 1” şi „Piaţa Unirii 2”, amplasate ȋn Piaţa Unirii, precum şi la Arena Naţională pe Bd. Pierre de Coubertin.

Înfiinţarea liniei 87 cu troleibuze cu autonomie – aceasta va funcţiona (comun cu linia 86), la un interval de succedare de circa 10 minute, ȋn ambele sensuri, ȋntre Piaţa Romană şi Arena Naţională pe traseul: Piaţa Romană, Bd. Dacia, Str. Traian, Str. Iancu Cavaler de Flondor, Bd. Pache Protopopescu, Str. Matei Voievod, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin.

Ultima plecare de la Piaţa Romană către Arena Naţională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Naţională către Piaţa Romană va fi la ora 00:30.

Troleibuzele vor efectua opriri ȋn staţiile: „Piaţa Romană” (din rondul Piaţa Romană), respectiv la Arena Naţională pe Bd. Pierre de Coubertin.

Suplimentarea parcului circulant pe linia 90 cu troleibuze cu autonomie – aceasta va funcţiona după amiază la un interval de succedare de circa 10 minute.

Ultima plecare de la Semănătoarea către Arena Naţională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Naţională către Semănătoarea va fi la ora 00:30.

Suplimentarea parcului circulant pe liniile de noapte N1 şi N10 care vor fi dotate cu autobuze hibrid – acestea vor funcţiona ȋn intervalul orar 22:30÷00:30 la un interval de succedare de circa 10 minute. La afluire transportul spectatorilor va fi asigurat pe inelul median (Şos. Mihai Bravu) de tramvaiele liniilor 1 şi 10 care sunt programate să funcţioneze la un interval de 6-8 min.

„Primăria Municipiului București se bucură să fie partenerul tuturor artiștilor și organizațiilor care promovează un mediu nepoluant și proiecte de sustenabilitate”, potrivit unui anunț pe Facebook al PMB.

Coldplay vrea turnee sustenabile

Coldplay și-a redus cu succes emisiile de carbon cu 59% în primii doi ani ai turneului mondial Music of the Spheres. În 2021, trupa și-a anunțat intenția de a face turneele ecologice prin reducerea emisiilor de carbon cu cel puțin 50% și a spus că are un plan pentru cum vor face acest lucru.

Planul includea folosirea unui ring de dans care genera electricitate atunci când fanii dansau pe el, alimentarea spectacolelor cu biciclete de exerciții, realizarea de seturi cu bambus, instalarea de panouri solare, reducerea călătoriilor cu avionul și plantarea unui copac pentru fiecare bilet vândut, potrivit The Independent.

  • Roxana Cojocaru, manager de sustenabilitate pentru concertele Coldplay din România, a oferit câteva detalii despre cum cele două concerte din România ale trupei britanice vor fi mai sustenabile.
„Câteva dintre măsurile implementate – ambiția este să nu avem aproape deloc ambalaje de unică folosință. Băuturile vor fi turnate fie din doză, fie sticlă, în pahare reutilizabile. Participanții plătesc o garanție pe care o pot recupera sau pot păstra paharul amintire (o bucurie pentru acel prieten care nu a prins bilet). Dacă vii la concert, vino cu sticla reutilizabilă pentru a le umple gratuit din stațiile de hidratare. De plastic musai. Nu din metal, ciob sau alte materiale (este un risc de siguranță)”, a scris Roxana, pe pagina ei de Facebook.
(Sursa foto: https://www.facebook.com/PMBucuresti)
CITEȘTE ȘI:

Comuna Ciugud va construi o școală „verde” cu bani din PNRR