Skip to main content

Modelele Volvo Cars vor fi integral electrice până în 2030, grupul suedez alăturându-se astfel cursei globale a producătorilor auto care dezvoltă vehicule cu emisii zero, în perspectiva interzicerii vânzărilor de maşini noi alimentate cu combustibili fosili, potrivit Agerpres.

Până în 2030, Volvo Cars va renunţa la toate modelele de maşini cu motoare cu combustie internă, inclusiv hibride. Volvo vrea să valorifice astfel cererea în creştere de maşini electrice, inclusiv în China, care este deja una dintre cele mai mari pieţe ale sale.

Până în 2030, jumătate din vânzările globale ale Volvo Cars vor fi maşini integral electrice şi restul vor fi alte tipuri de modele hibride.

Vânzările de automobile electrice şi hibride în UE s-au triplat anul trecut

Ford Motor a anunţat luna trecută că va electrifica toată gama de maşini din Europa până în 2030, în timp ce Jaguar Land Rover a informat că modelele sale vor fi integral electrice până în 2030. Şi directorul general al Porsche, Oliver Blume, a afirmat că până la finalul acestui deceniu peste 80% din toate vehiculele sport de lux vândute de companie vor fi electrice. Modelele producătorului de maşini de lux Bentley (divizie a Volkswagen) vor fi integral electrice până în 2030.

  • Vânzările de automobile electrice şi hibride în Uniunea Europeană s-au triplat anul trecut, depăşind pragul de un milion de unităţi şi fiind responsabile pentru mai mult de 10% din numărul total de vehicule vândute, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), mai notează Agerpres.

Pe lângă faptul că trebuie să îndeplinească noile ţinte stricte privind emisiile de carbon introduse în UE, producătorii auto au beneficiat şi de subvenţiile guvernamentale pentru vehiculele electrice, subvenţii care au fost incluse în programele naţionale de revenire din pandemie, în special în Franţa şi Germania. În consecinţă, în 2020 vânzările de vehicule complet electrice s-au dublat până la 538.772 unităţi, de la 247.854 unităţi.

ARTICOLE SIMILARE:

Schimbări la vârful Ford România. Fabrica de la Craiova va fi condusă, în premieră, de o femeie

Mobilitatea viitorului. Volkswagen analizează potențialul mașinilor zburătoare, în China

Premieră în industria aviatică: primul zbor din lume cu kerosen sintetic

ABB: Transformarea benzinăriilor în hub-uri energetice

Noi obligații privind încărcarea vehiculelor electrice și automatizarea temperaturii în clădiri