Skip to main content

REPOM, companie ce activează în domeniul operării şi gestionării instalaţiilor de energie regenerabilă, continuă tradiția și organizează Ziua Energiei Brașov, unul dintre cele mai importante evenimente de specialitate din România. Cea de-a 12-a ediție a conferinței Ziua Energiei Brașov, eveniment de referință pentru sectorul regenerabilelor, va avea loc pe 10 septembrie 2021, la Hotel Belvedere Brașov.

„Uniunea Europeană a creat conceptul de Pact verde european, a inițiat proiectul Fit for 55 parte din Pact și, începând cu iulie 2021, a reglementat obligativitatea implementării directivei privind prosumatorii în toate țările Uniunii Europene. Toate aceste aspecte stabilesc obiective ambițioase pentru Europa în privința reducerii emisiilor de carbon. Astfel, evenimentul organizat de REPOM își propune să reunească lideri ai comunității energetice europene pentru a discuta măsurile pe care le consideră necesare pentru atingerea acestor obiective”, au transmis organizatorii, într-un comunicat de presă.

Ziua Energiei Brașov din acest an se va concentra pe următoarele teme:

  • Pactul Verde european, pachetul Fit for 55, prosumatori
  • Cum se adoptă și se finanțează aceste obiective în UE și România?
  • Care sunt planurile în afara granițelor?
  • Ce tehnologii există și sunt fezabile și ce este în curs de dezvoltare?

Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE, va prezenta modurile în care pot fi implementate obiectivele Guvernului României în contextul Pactului verde european și al noilor direcții trasate de pachetul Fit for 55.

Conferința se va bucura și de opiniile unor persoane de specialitate din mediul internațional, precum  Barbara Saerbeck, membră a AGORA Energiewende – un grup de experți independenți dedicați obiectivelor climatice și energetice stabilite de mediul politic european și german. Julian Popov, membru al Consiliului consultativ Climate-KIC, va consolida perspectivele europene de atingere a  obiectivelor impuse de Pactul Verde european.

Amalia Stamate, Economist Senior în cadrul Băncii Naționale a României, va interveni în cadrul conferinței cu informații și indicații cu privire la sprijinul acordat proiectelor de finanțare a energiei regenerabile. Viorel Lefter, președinte al Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România, va discuta despre schimbările cu care ne vom confrunta în remodelarea pieței de energie regenerabilă odată cu pachetul Fit for 55.

De asemenea, printre invitații la eveniment se numără Allen Coliban, Primarul Brașovului, și Silviu Costea, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

Conferința va fi tradusă simultan în engleză și română. Participarea este gratuită. Pentru înregistrare și mai multe informații, consultați pagina dedicată evenimentului: https://ziuaenergiei.ro.

Ziua Energiei Brașov beneficiază de sprijinul ENTERA. Partenerii media ai Conferinței sunt: E-nergia, Energynomics, Financial Intelligence, Focus Energetic, InvesTenergy, NewsEnergy, Energy Center.

ARTICOLE SIMILARE:

Transelectrica: Ce capacități noi de producție a energiei mai pot fi instalate în țară. Situația pe zone

Comisarul Kadri Simson anunță schimbări importante pentru sectorul energetic, prin pachetul Fit for 55

Ce schimbări majore aduce pachetul Fit for 55 pentru UE. Tranziția verde riscă să conducă la o „revoluție galbenă”

Raport BNR: România trebuie să aibă o politică industrială cu accent pe agenda schimbărilor climatice

Analiză România Eficientă // Fit for 55: Rolul clădirilor în efortul UE de combatere a schimbărilor climatice