Skip to main content

Grupul ABB, prezent și în România, deschide un Laborator de Inovare pentru Mobilitate Electrică. Concepută pentru a stimula viitoarele inovații în domeniul mobilității electrice, unitatea de 10 milioane dolari se află în campusul Universității de Tehnologie Delft, din Olanda, clasată în 2020 printre primele 15 universități de inginerie și tehnologie din lume.

Centrul de cercetare va găzdui 120 de specialiști care lucrează la soluții de următoare generație în domeniul mobilității electrice.

„ABB a deschis calea în domeniul încărcării vehiculelor electrice și este mândră că a jucat un rol cheie în creșterea gradului de acceptare a a vehiculelor electrice (VE) în întreaga lume. De aceea am vrut să înființăm laboratorul de inovare pentru mobilitate electrică în Delft, în inima campusului universitar, unde suntem înconjurați de cele mai strălucite talente și startup-uri tehnologice din Olanda”, a declarat Frank Muehlon, Directorul afacerii globale ABB pentru soluții de infrastructură de mobilitate electrică.

Camere speciale de testare la temperaturi extreme

Laboratorul de Inovare pentru Mobilitate Electrică a fost echipat cu cea mai nouă tehnologie pentru a se asigura că încărcătoarele ABB sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule. Simulatoarele au fost construite în acest scop, 95% din toate testele urmând să fie efectuate cu o copie digitală a vehiculelor.

  • Pentru a testa performanța vehiculelor la temperaturi foarte ridicate sau scăzute, compania a dezvoltat camere speciale de testare în anumite condiţii de mediu, unde soluțiile vor fi supuse unor condiții extreme, inclusiv unor temperaturi de la -40 până la +100 grade Celsius și umiditate ridicată.

Atriumul este suficient de mare astfel încât producătorii să-și conducă mașinile, autobuzele sau camioanele într-un mediu cald și controlat pentru a efectua teste, ceea ce va ajuta la avansarea încărcării pentru segmentul vehiculelor grele în creștere rapidă.

Clădirea a fost concepută să minimizeze impactul său asupra mediului. Pentru încălzire și răcire, complexul va fi conectat la instalația de încălzire / răcire geotermală a Universității de Tehnologie Delft. Acoperișul va fi cu panouri fotovoltaice, care, împreună cu sistemul avansat de management al clădirii ABB pentru controlul climei, iluminatului și sistemului de stocare, vor permite ca energia sa fie transmisă înapoi în rețea.

  • Compania mai investește 30 de milioane de dolari într-un Centru de Excelență global și o unitate de producție pentru infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, care urmează să fie deschise anul viitor în Italia. (FOTO)

ABB are în întregul grup în jur de 7.000 de angajați în cercetare și dezvoltare, dintre care 60% se concentrează pe dezvoltarea de software și inovații digitale.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globală de tehnologie de vârf, cu un portofoliu de electrificare, robotică, automatizare și acționări. Cu o istorie de peste 130 de ani, grupul ABB are aproximativ 110.000 de angajați în peste 100 de țări, inclusiv în România.

Sursa foto: ABB

ARTICOLE SIMILARE:

Verde și digital: studiu al CE pentru limitarea creșterii consumului de energie al serviciilor de tip cloud și al centrelor de date

Studiu “EUROPA Circulară”. În ce stadiu se află economia circulară în România

Planul CE de ieșire din criză: O Europă verde, digitalizată și rezistentă, pentru noua generație

Răzvan Nicolescu, Deloitte: Cât de pregătită e industria din România să capitalizeze oportunitățile uriașe aduse de Green Deal?