Skip to main content

Compania națională de stat Romgaz S.A. şi Liberty Galați S.A. au convenit astăzi să încheie un Memorandum de Înţelegere pentru înființarea unei societăți în comun, având ca scop dezvoltarea unor proiecte de investiții de tip greenfield în dezvoltarea unei unități de producere a energiei electrice pe baza de gaze naturale și a unor unități de producere a electricității din surse eoliene și fotovoltaice.

Proiectele de investiţii vor putea fi finanţate atât din capitaluri proprii, cât şi din surse externe prin compania de tip joint venture, care va căuta să atragă fonduri europene prin intermediul mecanismului de finanțare „Green Deal” și/sau prin intermediul schemelor de finanțare disponibile în România, a anunțat Romgaz, într-un comunicat.

Perioada de implementare a acestor proiecte de investiții va fi cuprinsă între 3,5 și 4 ani.

Romgaz este cel mai mare producător de gaze naturale din România. Liberty Galați este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu o forță de muncă de 7.600 de oameni și o capacitate de producție curentă de aproximativ 2 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie eoliană.

ARTICOLE SIMILARE:

Studiu EY: Sectorul energiei regenerabile dă semne că-și revine rapid, în pofida impactului COVID-19

Planul CE de ieșire din criză: O Europă verde, digitalizată și rezistentă, pentru noua generație

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a devenit operațional

Răzvan Nicolescu, Deloitte: Cât de pregătită e industria din România să capitalizeze oportunitățile uriașe aduse de Green Deal?