Skip to main content

Nuclearelectrica va începe vaccinarea personalul de la centrala Cernavodă, o infrastructură critică pentru sectorul energetic românesc, dat fiind că asigură circa 20% din producția locală de electricitate. Vaccinarea personalului de la centrala Cernavodă este posibilă în contextul în care astăzi s-a dat startul la cea de-a doua etapă de vaccinare la nivel național, ce vizează persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronic și persoanele din industriile cheie.

  • Data estimată pentru începerea vaccinării personalului centralei nuclearelectrice de la Cernavodă este 25 ianuarie.

Dată fiind importanța acestei centrale pentru siguranța energetică a țării, la debutul pandemiei, când în România se pregătea instituirea stării de urgență, pentru personalul esențial din infrastructura critică s-a instituit măsura preventivă de izolare la locul de muncă, ca acești angajați să fie feriți de contaminarea cu noul coronavirus.

În doar trei zile, circa 840 de angajați ai centralei nuclearelectrice de la Cernavodă, inclusiv personal contractual, au fost izolați într-un campus special de lângă centrală, printr-o operațiune fără precedent în România, dar și la nivel internațional în industria nucleară. Timp de două luni și jumătate, din martie până la finalul lunii mai, aceștia au fost izolați complet de cei dragi. NewsEnergy a scris povestea acestora, pe care o găsiți AICI.

Ulterior, centrala Cernavodă nu a fost scutită de cazuri de infectare cu noul virus în rândul personalului. Ca măsuri proactive de protecție a personalului, Nuclearelectrica, operatorul centralei, aplică metoda telemuncii și a rotației personalului.

Centrala Cernavodă funcționează în prezent cu două reactoare, alte două fiind programate să fie finalizate în parteneriat cu parteneri occidentali.

ARTICOLE SIMILARE:

Ministrul Energiei: Vom continua construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, România are nevoie de ele

Încă un angajat al centralei Cernavodă a fost infectat cu COVID-19. Colegii acestuia, trimiși acasă

UPDATE: Ultima zi de izolare a personalului critic de la centrala nuclearelectrică Cernavodă