Skip to main content

Ieri, 5 octombrie, s-a dat startul concursului „ENERGAZ – Scrie viitorul energiei!”, organizat de Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) prin platforma Gaz de România și adresat studenților înscriși la orice facultate din România, nivel licență sau master. Aflat la cea de-a doua ediție, ENERGAZ este organizat anul acesta sub forma unui concurs de eseuri, cu tema generală „Proiectează-te în 2030. Gaze naturale pentru Următoarea Generație”.

Concursul se va derula timp de șapte săptămâni, până pe 22 noiembrie. Participanții au șansa de a câștiga unul dintre cele două premii săptămânale, precum și marele premiu în valoare de 1.200 euro.

„Noi, echipa Gaz de România, vă încurajăm să fiți agenți ai schimbării pozitive și să vă exprimați ideile privind rolul gazelor naturale în dezvoltarea sustenabilă a României până în 2030, în contextul noului Pact Verde european”, se arată în prezentarea concursului.

Participanții au la alegere 7 subiecte diferite, printre care „Rolul economic, geostrategic și social pe care îl poate juca sectorul gazelor naturale în dezvoltarea sustenabilă a României până în 2030” sau „Viitorul încălzirii în România, într-un mod care să fie cu amprentă redusă de carbon, dar în același timp accesibil și la îndemână”.

Studenții pot participa la concurs cu un eseu pe săptămână, având posibilitatea să înscrie până la 3 eseuri (fiecare cu tema diferită) în 3 săptămâni diferite.

Detalii complete, inclusiv regulamentul de participare, pot fi găsite pe pagina www.gazderomania.ro/concurs-energaz/.

ARTICOLE SIMILARE:

Starea Uniunii: Comisia Europeană stabilește obiective mai ambițioase în materie de climă

Agenția Europeană de Mediu: Calitatea scăzută a mediului contribuie la 13% din numărul deceselor

Green Deal. O firmă din România, printre IMM-urile inovatoare care vor primi finanțare europeană

Răzvan Nicolescu, Deloitte: Cât de pregătită e industria din România să capitalizeze oportunitățile uriașe aduse de Green Deal?