Skip to main content

Societățile de furnizare ale Grupului E.ON din România, E.ON Gaz Furnizare și E.ON Energie România sunt implicate într-un proces  de fuziune prin absorbție. E.ON Energie România este societatea absorbantă, iar E.ON Gaz Furnizare este societate absorbită, data efectivă a fuziunii fiind 30 septembrie 2020, potrivit unui comunicat al grupului.

În urma fuziunii celor două societăți, contractele de furnizare a gazelor naturale ale clienților E.ON Gaz Furnizare vor fi preluate automat de către furnizorul integrat de gaze naturale și energie electrică E.ON Energie România.

„Decizia de fuziune a  fost aprobată de Adunările Generale Extraordinare ale Acționarilor din cele două societăți și este motivată prin faptul că, odată cu liberalizarea pieței de gaze naturale, segmentul clienților reglementați dispare și astfel nu mai este justificată prezența în piață a unei entități distincte pentru furnizarea de gaze naturale, respectiv a companiei E.ON Gaz Furnizare care acoperea acest segment”, a explicat grupul.

  • În urma fuziunii, interacțiunea cu clienții va fi simplificată prin existența unei singure societăți de furnizare care va gestiona un portofoliu unic de clienți.

De asemenea, în urma procesului de fuziune, clienții vor avea la dispoziție soluții complementare serviciului de furnizare a gazelor naturale: de încălzire sau de aer condiționat, servicii tehnice sau de furnizare a energiei electrice, servicii care până acum erau destinate doar clienților eligibili.

ARTICOLE SIMILARE:

Badea, Hidroelectrica: Doar piaţa liberă poate da un preţ corect al energiei la consumator

Crește concurența pe piața liberă a gazelor naturale pentru populație. Noi oferte de la Electrica

Prețul gazelor naturale în România ar putea atinge nivelul din 2008 / GRAFIC evoluție preț