Skip to main content

Directorul Direcţiei Dezvoltare Investiţii din cadrul SN Nuclearelectrica SA şi membru al comisiei de examinare pentru angajare, Constantin-Alexandru Havriş, a fost condamnat la închisoare, după ce a fost acuzat de către procurorii DNA că a măsluit un concurs de angajare în cadrul companiei, pentru postul de economist în cadrul Departamentului Implementare Proiect U3-U4 CNE Cernavodă. Soluția a fost pronunțată miercuri, 17 octombrie, de către Tribunalul București.

Acuzat de procurorii DNA pentru măsluirea unui concurs de angajare și trimis în judecată pentru aceste fapte, Tribunalul București i-a dat lui Havriș două condamnări.

  • Prima: pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
  • A doua: pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În baza art.91 din Codul penal, Tribunalul București a dispus suspendarea executării sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani. Citiți AICI soluția pe scurt.

Directorul Direcţiei Dezvoltare Investiţii din cadrul SN Nuclearelectrica SA a fost trimis în judecată în luna iunie a.c. de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Subiectele pentru probele de angajare, trimise pe e-mail

Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunii august 2018, în calitate de director al Direcţiei Dezvoltare Investiţii în cadrul SN Nuclearelectrica SA şi membru al comisiei de examinare pentru angajare, Havriș ar fi trimis prin e-mail, unei persoane, subiectele ce urmau a fi date cu ocazia susţinerii probei scrise (cinci întrebări şi răspunsurile aferente) pentru ocuparea unui post de economist în cadrul Departamentului Implementare Proiect U3-U4 CNE Cernavodă – Direcţia Dezvoltare Investiţii al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica S.A.

„Urmare a acestui demers, în data de 14 august 2018, cu ocazia examinării scrise, beneficiarul subiectelor a obţinut o notă care i-a permis promovarea concursului şi implicit angajarea în funcţia de economist”, notează DNA.

Mai mult decât atât, ulterior, „Havriş Constantin-Alexandru a completat în fals procesul verbal de examinare a candidaţilor, atât pentru proba scrisă cât şi pentru cea orală a interviului, în condiţiile în care la aceasta din urmă nu a fost prezent, fiind plecat în concediu”, se arată în rechizitoriul DNA.

Surse: Persoana angajată e din Teleorman, județul lui Dragnea-Dăncilă

  • Potrivit informațiilor NewsEnergy, pe postul de economist fusese angajată prin acest concurs falsificat o doamnă din Teleorman, fieful fostului lider PSD Liviu Dragnea, condamnat la închisoare pentru corupție, și totodată județul de baștină al Vioricăi Dăncilă. 

NewsEnergy a scris în repetate rânduri despre problemele din companiile și instituțiile de stat din sectorul energetic. Cel mai amplu scandal a fost legat de Transelectrica, o companie strategică a statului, dar în care poziția de director general a fost ocupată de un electrician care și-a falsificat diploma de facultate, după cum a aflat presa.

ULTIMUL UPDATE: ORA 14:03. Vom reveni cu amănunte, în măsura în care vom primi reacția companiei.

ARTICOLE SIMILARE:

Bugetar de lux cu circa 18.000 euro pe lună, șeful ANRE scapă de grija răspunderii pentru gravă neglijență în serviciu

Iulian Iancu contestă numirea lui Neacșu la ANRE, condamnat după ce și-a angajat fiica la biroul parlamentar. Și Iancu își angajase fratele

Numire scandaloasă. Un specialist în furaje de la partidul PRO România, ales vicepreședinte ANRE

Transelectrica recrutează un nou Consiliu de Supraveghere. La o zi de la revocarea lui Carașol, un fost deputat PSD absolvent în turism a fost numit membru provizoriu

UPDATE: Caraşol, revocat din fruntea Transelectrica din cauza CV-ului falsificat. Un fost consilier local PSD, numit în locul său