Skip to main content

Compania americană Facebook, cel mai mare cumpărător corporatist de energie regenerabilă în 2018, a încheiat un acord pe termen lung (Power Purchase Agreement) pentru achiziția energiei ce va fi produsă de un parc eolian de 200 MW din Texas. Noul contract va ajuta proprietarul rețelei de socializare Facebook să își atingă țintele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 75% și de a folosi doar energie regenerabilă, până în 2020.

Parcul Aviator Wind East, de 200 MW, care va deveni operațional în 2020, va sprijini operațiunile Facebook din regiune. Participația Facebook la acest proiect va fi de 199,76 MW.

Aviator Wind East este parte a unui proiect mai amplu localizat în Texas, de 525 MW – Aviator Wind  – care va fi cel mai mare parc eolian construit într-o singură fază și pe un singur teren în SUA. Mai multe detalii găsiți pe Energy Manager Today.

Numărul corporațiilor la nivel global care au semnat acorduri pe termen lung (PPA) pentru achiziția de energie de la producători din surse regenerabile a crescut anul trecut, cantitatea cumpărată de acestea fiind mai mult decât dublă decât cea din 2017.

ARTICOLE SIMILARE:

Corporațiile și-au dublat acordurile pentru achiziția de energie verde, în 2018

Enel Green Power va construi o centrală solară cu un milion de panouri fotovoltaice

AFM a publicat lista instalatorilor validați în programul de subvenții pentru panouri fotovoltaice. De când se fac înscrierile

Prima cooperativă de energie verde din România își va „deschide porțile” în curând, inclusiv pentru prosumatori